İnegöl Minik Ayaklar Anaokulu' nda 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri nedeniyle İhh İnegöl Arama Kurtarma Ekibi tarafından etkinlik düzenlendi.

İHH Ekip Sorumlusu Yavuz Bayram program kapsamında anaokulu öğrencilerine depremin önemi ve etkileri ile deprem öncesinde, deprem sırasında ve deprem sonrasında neler yapmaları gerektiği konularında bilgiler verdi. Olası bir deprem sırasında öğrencilerin okulda bulunan masaların yanlarında kendilerini koruyarak nasıl korunacaklarını ve depremden sonra okulun nasıl tahliye edileceği uygulamalı olarak öğretildi.

Öğrencilere temel afet bilinci eğitimi verdiklerini söyleyen Yavuz Bayram, " Devlet ve özel okullardan ya da diğer kurumlardan gelen taleplere göre depremle ilgili, çocukların deprem öncesinde, deprem esnasında, deprem sonrasında neler yapması gerektiğini anlatan bir temel afet bilinci eğitimini  çocukların yaş gruplarıda dikkate alınarak veriyoruz. Bugün anaokulu 4-6 yaş öğrenci grubuna eğitim verdik.

Onların anlayabileceği bir dilde neler yapmaları gerektiğini anlattık. Çök-Kapan-Tutun ya da Yat-Kapan-Tutun pozisyonunda sarsıntı bitene kadar durmalarını uygulamalı olarak gösterdik." dedi.

Program kapsamında bir ilk olarak çocuklara depremin etkilerinden korunmak için deprem yastıkları hediye edildi. Çocuklar tatbikatın tahliye bölümünde ise dağıtılan yastıklar ile başlarına koruyarak acil durum toplanma bölgesine gittiler.

Editör: Süper Kanal TV