İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, İnegöl’ün muhtelif cadde, sokak veya herhangi bir kamusal alana terkedilmiş vaziyette olan hurda araç kaldırılıyor.

Bazı Hurda araç sahipleri araçları kendi imkanlarıyla kaldırırken bazıları ise gelen uyarılara rağmen araçları kaldırmadığı görüldü. Bunun üzerine kurulan komisyon tarafından kaldırılmayan hurda araçlar ile sahiplerine ulaşılamayan araçlar belediye tarafından metal sanayide 10 dömlük arazi üzerinde yapılan yerde toplanmaya başlandı. Araçlar 6 ay boyunca burda muhafaza edilecek. Araç sahipleri gelmediği takdirde 6 ay sonra hurda araçlar inegöl mal müdürlüğüne devredilecek. Mal müdürlüğü tarafından satılacak olan hurda araçlardan gelecek para devletin kasasına girecek . 
Konuyla ilgili metal sanayinde bir basın açıklaması yapan belediye başkan yardımcısı Alper Taban şunları söyledi. Halka hizmet Hakka hizmettir anlayışını şiar edinmiş bir Belediye olarak, halkımızın taleplerini sürekli ön planda tutmaktayız. Bu kapsamda ilçenin yaşam kalitesini artırmaya yönelik şehrin farklı noktalarında gerçekleştirdiğimiz çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Heyecanı ve coşkusu hiç tükenmeyen aksine hedeflerimize yaklaştığımız her adımda heyecanı bir başka boyut kazanan bir ekip olarak, hepimizin yaşamaktan mutlu, bir parçası olmaktan gurur duyacağı bir İnegöl’ü inşa etmek için durmadan çalışıyoruz. Bu anlayışla çıktığımız yolda belediyemizin tüm kaynaklarını en iyi şekilde kullanarak Önceliğimiz İNSAN ve İNSANA HİZMET düsturuyla halkımızın taleplerini sürekli ön planda tutmaktayız. Bu kapsamda belediyemizin bel kemiği olan Zabıta Müdürlüğümüz İnegöl halkının esenlik, huzur, sağlık ve düzenin sağlanması için gerekli kontrolleri ve denetimleri aralıksız devam ettirirken, çağın tüm gerekliliklerini yerine getirerek, etkin ve verimlilik esası ile şehrin her yerinde belediyenin gücünü layıkıyla gösteriyor. Bugün, Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerimizin öncülüğünde Kaymakamlık kanalıyla oluşturulan komisyon ile yapılan çalışmalar neticesinde şehrimizin muhtelif yerlerine bırakılmış sahibi belirlenemeyen hurda görünümlü araçların belediyemizce belirlenen alana taşınma işlemlerini yerinde görmek için bir araya geldik. Sizlere öncelikle hurda araçlar ile alakalı yapmış olduğumuz çalışmalar hakkında bilgi vermek istiyorum.  Nitelikli ve kaliteli hizmet adına Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz tarafından şehrimizin esenliği, huzuru, nizam ve intizamının sağlanmasıyla ilgili görev kapsamında ekonomik ömrünü doldurmuş, kullanılmayan, tamir ve bakım yapılacağı gerekçesiyle İnegöl’ün muhtelif cadde, sokak veya herhangi bir kamusal alana terkedilmiş vaziyette olan araçlarla ilgili bir tespit çalışması yapıldı.
Taban konuşmasını şöyle sürdürdü. Yapılan çalışma neticesinde özellikle Sinan Bey Mahallesi Metal Sanayi Bölgesi ve Orhaniye Mahallesi Mezarlık civarı başta olmak üzere şehrin muhtelif bölgelerinde terk edilmiş atıl durumda adeta bir hurda yığını görüntüsü veren motorlu taşıtların plakaları veya şase numaralarından hareketle malik bilgilerinin tespiti yapıldı. Bu çalışmalar sonucunda yaklaşık 400 adet terk edilmiş araç tespiti yapılmış olup bunlardan 150 aracın sahibine o anda ulaşarak bulunduğu yerden aldırılma işlemi gerçekleştirilmiştir. Geriye kalan 250 adet aracın ise plaka ve şase no bilgileri toplanarak Emniyet Müdürlüğü(pol. Net sistemi)’nden araç sahiplerinin adres ve kimlik bilgileri alınarak kendilerine yazılı veya sözlü olarak tebligat yapılmıştır. Yapılan tebligatlar sonucunda tekrar sahada yaptığımız çalışma sonucunda terk edilen araçların büyük bir çoğunluğu bırakıldığı yerden alınmış olup, bulundukları yerlerden alınmayan araç sahiplerine 5326 sayılı kanunun 41/6 madde gereğince 575 TL idari para cezası yazılmıştır. Aynı zamanda ceza yazılan bu araçların bulunduğu yerden kaldırılarak yedi emin otoparkına çekilmesi için Emniyet Müdürlüğüne bildirilmiş olup 2918 sayılı Karayolları ve Trafik Kanunun 128 maddesi gereğince işlem yapılması talep edilmiştir. Bu kapsamda 15 adet araç yedi emin parkına çekilmiştir. Bütün bu çalışmalar neticesinde yine şehrimizin muhtelif cadde ve sokaklarına bırakılan adeta bir enkaz yığını görüntüsü andıran üzerinde herhangi bir plaka veya şase no bilgisi olmadığı için sahibi belli olmayan hurda görüntülü taşıt, römork ve kamyon kasası gibi atıl durumda olan araçların bırakıldıkları yerden kaldırılma gereği duyulmuştur.
Bu bağlamda Kaymakamlık kanalıyla ilçemizin farklı kurumlarından müteşekkil bir komisyon oluşturulmuştur. Oluşturulan bu komisyon ile yapılan çalışmalar neticesinde sahibi belirlenemeyen araç enkazları tespit edilmiş ve bugün yerinde incelemesini yaptığımız belediyemizce belirlenen Sinanbey Mahallesi 555 ada 241 parseldeki uygun alana taşınma işlemi başlamıştır. Kendilerine yapılan tüm uyarı ve ikazlara rağmen araçlarını olduğu yerden kaldırmayarak şehrimizin caddelerini, kaldırımlarını veya kamuya ait bir alanı uzunca bir süre işgal etmek, çevre ve sağlık açısından olumsuz bir duruma sebep olmak, görüntü kirliliği oluşturmak gibi birçok olumsuzluğa sebep olan ekonomik ömrünü doldurmuş, kullanılmayan veya tamir ve bakım yapılacağı gerekçesiyle kamusal alanlara bırakılan araçların sahiplerinin bundan sonra bir mağduriyet yaşamaması için araçlarını kamusal alanlara terk etmemeleri gerektiğini buradan bir kez daha belirtmek istiyorum. Halkımızın memnuniyetini öncelikli görerek hizmet ağını şehrimizin dört bir tarafına yayarak etkin ve verimlilik esasıyla 7/24 gece gündüz demeden çalışan Zabıta Müdürlüğümüzün bu tür uygulamalara her zaman devam edeceğini buradan belirtir, İnegöl’ümüzün örnek bir şehir görünümüne kavuşması noktasında ilçe halkımızın desteğini her zaman yanımızda görmek temennisiyle diye konuştu
Editör: Süper Kanal TV