Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bursa’da 258 milyon liralık toplam 14 tesisin temelini attı.projelerden biride inegöl'ün 2060 yılına kadar içme, kullanma ve endüstri su ihtiyacını karşılayacak Hocaköy Barajı temelli oldu. telekonferans sistemiyle bağlandığı İnegöl'deki Hocaköy barajının temelini için protokol üyeleri ile vatandaşlar tam 2 saat boyunca soğuk havada böyle bekledi
Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki toplu temel atma töreninde konuşan Bakan Veysel Eroğlu, 7 baraj, 6 baraj-gölet sulaması, 1 taşkın koruma tesisinden oluşan 14 tesisin temelini attı. 

projelerden biride inegöl'ün 2060 yılına kadar içme, kullanma ve endüstri su ihtiyacını karşılayacak Hocaköy Barajı temelli oldu.barajın temel atma töreni telekonferans sistemiyle gerçekleştirildi. Saat : 14:00'de plananlan temel atma töreni Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki konuşmalar nedeniyle tam 2 saat sonra gerçekleştirildi. İnegöl kaymakamı Ali Akça Belediye Başkanı Alinur Aktaş başta olmak üzere yüzler kişi saatlerce telekonferans sistemi beklediler. Soğuk hava'da yaklaşık 2 saat beklemek zorunda kalan vatandaşlar programın uzun sürmesi nedeniyle temel atma töreni beklemeden ayrıldılar. Protokol üyeleri ise saatlerce beklediklten sonra bakan Eroğlunun telekonferans sistemiyle bağlanmasıyla rahat bir nefes aldılar. İlçe kaymakamı Ali Akçanın konuşmasının ardından Hocaköy Barajı temelli atıldı .Temel Atma törenin ardından bir konuşma yapan Kaymakam Akça şunları söyledi Kaymakam Akça, “Bu aziz millet 15 Temmuz’da bu ülke için canını feda etmiştir. Biz onlar için burada üşümüşüz hiçbir ehemmiyeti yoktur. Bugün temeli atılan Hocaköy Barajı ile yaklaşık 19 milyon metreküplük bir su depolama kapasitesi olacak ve yaklaşık 28,5 milyon metreküplük su sene içerisinde İnegöllü vatandaşlarımızın çeşmelerinden akacaktır. İnşallah 2019 yılında bu baraj neticelenecek. Bu barajı önemli kılan şudur; İnegöllü vatandaşlarımızın çeşmelerinde yılın 12 ayı kaynak suyu akacak. Bir kez daha devletimize ve hükümetimize şükranlarımızı bildiriyorum. Yine bu süreçte yapımı devam eden ve devam edecek olan sulama suyu barajlarımız var. İnegöl neticede tarımıyla da ön plana çıkan bir ilçedir. 15 bin hektarlık sulanabilir arazi miktarımız var. Sulama sistemi biten Babasultan sulaması ve bu barajlarıyla birlikte sulanabilir tarımsal arazi miktarımız 11 bin hektara çıkacaktır. Bu da çok güzel bir rakam. İnşallah bu sulama imkânlarıyla çiftçilerimizin de kazançları daha fazla olacaktır. Bu anlamda ilçemize ve ülkemize katma değer oluşturan bu eserlerin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlçemiz ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.
Editör: Süper Kanal TV