Edinilen bilgilere göre ilk hırsızlık olayı Huzur Mahallesi 12. sokakta meydana geldi.  İşten çıkıp ikamet ettiği evine gelen Kasım Kara aracını evinin yanına park etti. Gecenin illeryen saatlerinde gelen kimliği belirsiz şahıs veya şahıslar park halinde olan aracın camlarını kırarak içerisinde bulunan 15 Bin TL değerindeki inşaat malzemelerini alıp kayıplara karıştılar. Sabah işe gitmek için aracının başına gelen Kara, aracın camlarının kırık ve kapıların açık olduğunu görünce durumu polis ekiplerine haber verdi. Gelen ekipler olay yerinde incelemede bulunarak parmak izi çalışması yaptı. Konuyla ilgili konuşan Kasım Kara şunları söyledi. Cumayı cumartesi gününe bağlayan gece saat 03:00'sıralarında park halinde olan aracımıza girerek içerisinde bulunan Lazer, Hiltti, 2 adet alçı sıkma makinesi, 1 adet harç makinesi kısacası araçta bulunan tüm inşaat malzemelerimizi alıp gitmişler. Zararımız 15 Bin TL civarın, karakola gidip ifademizi verdik. Malzemelerimiz çalındığı için iş yapmaktada zorluk çekiyoruz. Tek istediğimiz polisler bir an önce olay yapan hırsızları bulup malzemelerimize kavuşmak diye konuştu


 

ÖNCE HUZUR MAHALLESİ SONRA AKHİSAR MAHALLESİNİ HEDEF ALDILAR!

Aynı gece benzer bir hırsızlık olayıda Akhisar Mahallesi 158 sokakta meydana geldi. Kasım Kara gibi inşaat ustası olan Muhamet Demir'in aracı hedef alan gözü dönmüş hırsız evin önündeki araca yönelerek kapıları açmaya çalıştı. Fakat bir türlü kapıları açamayan şahıs daha sonra arabanın camını kırarak kapıları açtı.

Bu sırada Demir'in alt komşusu gelen sesler üzerine evin lambalarını yaktığında panikleyen hırsız birşey alamadan olay yerinden hızla uzaklaşıp gitti. O anlar ise güvenlik kamerasına saniye saniye böyle yansıdı. Hırsızlık olayını anlattan Muhamet Demir, aynı gece ve aynı kişilerin olduğu tahmin ettiğimiz şahıslar bir araçla gelip olayı gerçekleştiriyorlar. Benim arabamda inşaat malzemelerim vardı. Komşum uyanmasaydı bizimde malzemelerimiz çalınacaktı. Fakat şahıslar arabamın camı ve tüm kilitleri ve koltuklarını kırarak kayıplara karıştılar. Emniyet ekipleri inşallah en kısa sürede yapanları bulup adalet önüne çıkarır ve gereken cezaları alırlar diye konuştu.

Emniyet ekipler çevrede bulunan güvenlik kamerası ile mobese kamerasının görüntüleri inceleyerek şahısların bulunması için çalışmalarını sürdürüyor.