Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Encümen Üyeleriyle birlikte 5 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilecek Hıdrellez Şenlikleri hakkında bir açıklama yaptı. Tüm ilçe halkını baharın müjdecisi olarak nitelendirilen Hıdrellez Şenliklerine davet eden Aktaş, programın içeriği hakkında da bilgi verdi.

TÜM İLÇE HALKI BİRLİKTE KUTLAYALIM
Türk dünyasında hıdrellez olarak bilinen, inancımıza göre Hızır (as) ile İlyas (as)’ın buluştuğu veya baharın müjdecisi, yazın müjdecisi olarak nitelendirilen Hıdrellezi İnegöl Belediyesi olarak tüm ilçe halkıyla birlikte kutlamayla alakalı programlar yapıldığını kaydeden Aktaş, “11. kez inşallah nasip olursa hemşerilerimizle birlikte kutlayacağız. Biz hıdrellezi bir kültürel değerimiz olarak kabul ediyoruz. Gelişi güzel sağda solda bir ateş yakıp etkinlik yapmaktan ziyade İnegöl Belediyesi’nin yaptığı bu çatı içerisinde, bu çerçeve içerisinde organizasyonumuzu gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.
GÖSTERİLER, KONSER, HIDRELLEZ ATEŞİ…
Aktaş, inancımıza göre bolluk ve bereketin sunulduğu, dertlere derman, hastalara şifa dağıtıldığı, dileklerin yerine getirildiği, kısacası kısmet günü olarak da kabul edilen Hıdrellezin daha önce farklı mekanlarda yapılan etkinliklerle kutlandığını da hatırlatarak “Hepinizin bildiği gibi bu etkinliklere 10 yıl önce Botanik Park’ta başlamıştık. Daha sonra Kültür Parka dönüştürdük ve şimdi Kültür Parkta bu organizasyonumuza devam ediyoruz. 5 Mayıs Cuma günü itibariyle saat 17:00’de Kültür Park içi kameriyeler bölgesinde başlayacak olan etkinliğimizde ilk olarak çocuklarımıza yönelik yarışmalar ve illüzyon gösterilerimiz olacak. Özellikle anne babaları baharın da geldiği bu ortam içerisinde Kültür Park kameriyeler bölgesinde görmek istiyoruz. Programın devamında inşallah hep beraber ilçe halkımızla birlikte hıdrellez ateşini de yakacağız. Akabinde de Cem Taşkıner kardeşimizin konseri ve eğlencelerle gecemiz devam etmiş olacak” diye konuştu.

BİRLİK BERABERLİK VURGUSU
Birlik beraberlik anlamında bu tür organizasyonların önem taşıdığına da dikkat çeken Aktaş, şöyle konuştu: “Biz geleceğimiz olan yavrularımızın bir araya gelmesi, kaynaşması, hepimizin kardeş olduğunu, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu, dostluğumuzu, arkadaşlığımızı ve hemşerilik ruhumuzu daha fazla artırmamız gerekliliğini ortaya koymak adına bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Geçmiş yıllarda gelişi güzel sağda solda ateş yakarak, lastik yakarak çevre kirliliği ve görsel kirliliğe de neden oluyorduk. Ama artık 300 dönümlük Kültür Parkımız herkese yetecek derecede. Bu noktada hıdrellez heyecanı yaşamak isteyen herkesi özellikle saat 17.00’dan itibaren orada olmaya, o güzelliklerden istifade etmeye davet ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyor saygılar sunuyorum” açıklamalarında bulundu.
Editör: Süper Kanal TV