Yetimlere sahip çıkan İnegöl İHH, ‘Her kuran kursunun bir yetim kardeşi var´ projesinin ardından ‘Her Caminin bir yetim kardeşi var´ projesinin startını verdi. Kampanyanın ilk gününde 10 cami 49 yetimle katıldı.

İnegöl İHH dernek binasında düzenlenen toplantıda kampanyanın startı verildi.

PEYGAMBERİMİZDE BİR YETİMDİ

Bazı cami imamlarının da hazır bulunduğu toplantıda konuşan İnegöl İHH Yetim Birimi Başkanı İlhan Tatlı, “İHH´nın başlatmış olduğu her ferdin bir yetim kardeşi olsun,  her sınıfın bir yetim kardeşi var, her kuran kursunun bir yetim kardeşi var. Kampanyasından sonra şimdi ise her caminin bir yetim kardeşi var projesini başlattık. Dünya genelinde savaş, afet, yoksulluk, hastalık ve kazalar nedeniyle  400 milyonu aşkın yetim çocuk bulunuyor.  Her yıl 2,5 milyon yetimin insan kaçakçıları tarafından satıldığı 1 milyon civarında yetimin; fuhuş bataklığına düşüğü, 1 milyon yetimin organ nakli için kaçırıldığı, 2,5 milyon insanın Hristiyanlaştırıldığı, 1 milyon yetimin dilenci mafyasının eline düştüğü, yüzbinlerce yetimin savaş ağaları tarafından birer ölüm makinası haline getirildiği Dünyamızda, 400 milyonu aşkın yetim çocuk bulunuyor.  Kur´an´da yetimlerle ilgili 23 tane ayet ve çok sayıda hadisi şerif var. Peygamberimiz de bir yetim idi. Bundan dolayıdır ki; yetimlere bakmak ve onlara iyilikte bulunmak Müslümanların ve ümmetin bir görevidir.  İHH ve Diyanet işleri Başkanlığı, yetimlerle ilgili çok güzel bir çalışma başlatmış ve bu çalışmayı da bir protokole bağlamıştır.” Dedi.

HER CAMİNİN YETİMİ VAR

‘Her kuran kursunun bir yetim kardeşi var´ projesinden sonra, şimdi ise ‘Her caminin bir yetim kardeşi var´ projesini başlattıklarını aktaran Tatlı, “Bu kampanyayı daha yeni başlatmamıza rağmen  ‘bizim de camimizin bir yetim kardeşi olsun´ diyen 10 tane camideki hocamız, hemen kampanyaya sahip çıkarak bu hayırlı faaliyetimize destek olmuşlardır. Ve İnanıyorum ki diğer camilerdeki hocalarımız da  ‘bizim de camimizin bir yetimi kardeşi olsun´ kampanyasını en kısa zamanda başlatacaklardır. Peygamber Efendimiz (S.A.V); ‘Bir hayra vesile olan onu işlemiş gibidir.´ Buyurmuştur. Camilerdeki din görevlilerimiz, bu hayırlı kampanyayı cemaati ile paylaşarak, bir veya daha fazla yetime sahip çıkılmasına vesile olarak bu hayra ortak olmaktadırlar. Bu kampanyaya destek veren ve bu çalışmalarda görev alan din görevlilerimizi tebrik ediyor,  hayırlı çalışmalar dilerken, kendilerine de yetimler adına da teşekkür ediyoruz. Bu  Çalışmalar, yetimlerin yüzünü güldürecek ve ümmetin yetimlerine sahip çıkılmasına vesile olacaktır. İlçe müftümüz Kazım Güzel hocamızın bu konudaki hassasiyetinden ve desteklerinden dolayı Ayriyeten kıymetli müftümüze çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

BİR YETİME BAKMANIN BEDELİ AYDA SADECE 100 TL

İnegöl İHH olarak  İnegöl´de yaşayan 75 tane yetime destek verdiklerini aktaran Tatlı, “Bunun yansıra Dünyanın 42 farklı ülkede ise 550 tane yetime bakmaktadır. İHH İnsani Yardım vakfı şuan itibari ile Türkiye´de 10,500 yetime bakmaktadır.  56 farklı ülkede ise 72,100 yetime bakmaktadır, dönemsel olarak da 100´ü aşkın ülkede 800 bini aşkın yetime destek sunuldu. Bir yetime bakmanın bedeli ayda sadece 100 TL´dir. ifadelerini kullandı.

İLK SAHİP ÇIKAN CAMİLER

“Her Caminin bir yetimi var” kampanyasına ilk olarak katılan camileri sıralayan Tatlı, “Mesruriye Mah. Cami, Dömez Mah. Cami, Sülüklügöl Mah. Cami, Boğazköy Mah.cami, Yiğitköy Mah. Cami ve Çeltikçi Mah. Camileri birer yetim, Gazelli Mah. Cami 6  yetim, Hüdai Cami 7 yetim, Akşemsettin Camii 15 yetim, İshakpaşa Cami 15 yetim alarak dediler ki; Bizim camimizin yetim kardeşi var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” dedi.