Özcan Ayhan yaptığı açıklamada; “Yeni eğitim öğretim yılında üyelerimizin çırak öğrenci taleplerinizi almak ve mümkün olduğunca talepleriniz doğrultusunda çırak verme arzusundayız. İşletmeye çırak verebilmemiz ilk şartı o işletmede Usta Öğretici belgesine sahip bir kişi olmalı. Yeni değişen mevzuatla Usta Öğretici belgesi almak isteyenler için çeşitli kolaylıklar sağlandı”
Usta Öğretici belgesi başvuru şartı: 
1) Herhangi bir meslekte Ustalık Belgesine sahip olmak
2)4 yıllık Meslek Lisesi Diplomasına sahip olmak
3)2 yıllık üniversite (önlisans) mezunu olmak
4)4 yıllık üniversite (Fakülte) mezunu olmak
Bu şartları taşıyan kişiler
1) 1 adet biyometrik fotograf
2) En son Mezun olduğu okul diploması
3) Kimlik fotokopisi
4) Dilekçe(Mesleki Eğitim Merkezinde doldurulacak) ile başvuru yapabilirler.
“Başvuru yapanlara tanımlama yapılarak MEB Eba internet sayfası üzerinden ilgili ders videolarını istedikleri zamanda izleyerek 40 saatlik kurslardan muaf olabilecekler. Tüm videoları izleyen adayların bilgileri sisteme düşecek olup sonrasında sınav ücretini yatırdıklarında sınav hakkı elde edecekler. Sınavdan başarılı olanlara belgeleri düzenlenecektir” dedi.
“Usta Öğretici belgesi sahibi çalışanını veya iş yeri sahibi olan işletmelere verilecek çırakların sigortaları devlet tarafından yatırılacak olup çalışan sayısına farklı tutarlardan her öğrenci için 12 ay boyunca teşviklerden yararlandırılacaktır” diyen Özcan; “ Mesleki Eğitim Merkezinden çırak talep edebileceğiniz gibi ortaokul mezunu olan çalışanınızı veya bildiğiniz tanıdığınız öğrencileri Merkezimize kayıt ettirerek de bu imkânlardan yararlanabilirsiniz. Öğrencilerimiz hafta içi 1 gün okul geri kalan zamanda işletmede çalışarak Lise diploması almaktadır. Kısaca hem çalışıp hem okuma imkânına sahip olmaktadır. Sokakta dolaşan okula devam etmeyen ya da bitirememiş çocuklara bireylere el uzatmamız gerekiyor. Bu aynı zamanda yaşadığımız topluma karşı borcumuzdur. Öncelikle sigortasız parça başı çalışan bireylere ulaşmalıyız. Tüm bu imkânlar TC vatandaşlarımız yanında yabancı uyruklu kişiler içinde geçerlidir. Hatta çalışanlarınızın çocuklarını işletmelerimizden yararlandırabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Editör: Süper Kanal TV