Tüfekçikonak mahallesinde ailesiyle birlikte yaşayan 21 yaşındaki genç kadın girişimci, aldığı "genç girişimci kredisi"yle tamamen doğal gıda ürünleri yaparak köydeki diğer kadınlara da ilham oldu. Seda Özbek önce Ziraat Bankası'nın genç girişimcilere yönelik başlattığı faizsiz genç girişimci esnaf kredisi kullanarak aldığı 7 büyükbaş hayvanla süt ürünleri üretmeye başladı. Özbek daha sonra ürünlerin çeşidini artırarak peynir, reçel, tereyağı, tarhana, erişte, salça ve turşu da üretti. Bunların satışını yapmaya başlayan Özbek yoğun bir taleple karışlatı. Talep üzerine Özbek, köydeki diğer kadınlara da tavsiyelerde bulunarak ticaret atılmalarını sağladı.


  Konuyla ilgili açıklama yapan Genç Girişimci Seda Özbek, şunları söyledi. Bu işe 2018 yılında devletin genç girişimcilere verdiği kredi vardı faizsiz onu kullanarak başladım. 7 büyükbaş hayvan aldım. Onları sütünden yağ, peynir, üretmeye başladık. Evde yaptığımız salçalardan reçellerden ikram ediyorduk gelen misafirlerimize. Onlarda beğenik kendileride bizlerden talep etmeye başladı. Bizde bunların yanına erişte, tarhana, eklemeye başladık zamanla siparişlerimiz çoğaldı. Köydeki kadınlarla kadınlarla birlikte birleşip bu ürünleri üretmeye başladık. Şuanda iyi satıyoruz Allah şükür. Bizlere sosyal medya hesaplarımızdan ulaşıyorlar kargo sistemimiz var gelen taleplere göre Türkiye'nin dört bir yanına kargoyla siparişler gönderiyoruz.


 Hayvanlarına kahve ikram ediyor!
Büyükbaş hayvanlarda olan Seda Özbek onlara kahvede ikram ediyor. Bunu konuda açıklama yapan özbek şunları söyledi. Ben onlara hayvan gözüyle değil arkadaş olarak göürüyorum. Ramazanda ben onlarla birlikte iftarımı açıyordum. Onlara kahve ikram ediyorum, onlarda afiyetle içiyorlar bende mutlu oluyorum diye konuştu.

Editör: Süper Kanal TV