İnegöl´e bağlı üç kırsal mahallede görülen şap hastalığı sonrası önce İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu kararıyla üç hafta, ardından ise hastalığın yayılması üzerine Bursa Valiliği kararıyla ikinci bir emre kadar kapatılan İnegöl Hayvan Pazarı dün itibariyle yeniden hizmet vermeye başladı. 69 gün sonra kapılarını yeniden açan Pazar ilk gününde rağbet görmedi. Küçükbaş ve büyükbaş hayvan satıcıları, alıcı olmayınca pazarı erken terk ettiler.
ÜÇ KÖYDE TESBİT EDİLDİ

İnegöl´de üç kırsal mahallede bazı hayvanlarda şap hastalığı tespit edilmesi üzerine, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Muhasip Üyesi Şaban Çetizli, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ve İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mesut Karıman´dan oluşan komisyon, İnegöl Hayvan Pazarının 24 Aralık´a kadar kapatılmasına karar vermişti. 24 Aralık´a kadar kapalı olması planlanan İnegöl Hayvan Pazarı, hastalığın yayılması üzerine Valilik kararı ile ikinci bir emre kadar kapatıldı. 18 bin 500 büyükbaş hayvan varlığına sahip İnegöl´de başlayan şap hastalığının Osmangazi, Nilüfer ve Yenişehir ilçelerinde de görülmesiyle bu ilçelerde de Hayvan Pazarları kapatılmıştı. Hastalık nedeniyle İnegöl´de bazı mahallerde telef olan büyükbaş hayvanlar, kulak küpeleri kesilerek dere yataklarına atılmıştı.

AŞILAMALAR YAPILDI, ŞAP HASTALIĞI YOK OLDU

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, şap hastalığının önüne geçmek için ilçe genelinde karantina uygulayarak tüm büyükbaş hayvanları aşılamak için çalışma başlattı. Yapılan yoğun ve özverili çalışmalar sonucunda şap hastalığı İnegöl´de ortadan kalktı.

69 GÜNLÜK KARANTİNA SONA ERDİ

3 Aralık 2015 tarihinde başlayan ve 69 gün süren karantina işlemi, Hayvan Pazarının açılmasıyla sona erdi. Bursa Valiliğinden gelen ikinci talimat üzerine dün Hayvan Pazarı hizmete açıldı. Bursa merkez ve diğer ilçelerdeki Hayvan Pazarlarının da önümüzdeki haftadan itibaren hizmete açılacağı bildirildi.

RAĞBET GÖRMEDİ

Dün yeniden hizmete açılan pazara iki satıcı küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarını getirerek satışa sundu. Bir süre pazarda bekleyen satıcıları, alıcı çıkmayınca hayvanlarını pazardan çıkararak, evlerinin yolunu tuttular.

Bursa´dan İnegöl´e küçükbaş hayvan getiren Kamil Sönmez, “Bursa´dan 50 küçükbaş hayvan getirip satışa sunduk. Bursa´da ilk açılan İnegöl pazarı olunca bizde rağbet olur diye buraya geldik. Fakat mutlu olamadık. Belki açıldığını çoğu kişi duymamış olabilir, çünkü hiç vatandaş yoktu. Benimle beraber bir kişi daha büyükbaş hayvanlarını getirmiş. Satıcı olarak sadece iki kişiyiz. Bu şap hastalığı oldukça zarar verdi bize. Satın alacak hayvan bulamıyoruz” dedi.
Editör: Süper Kanal TV