1999 Yılında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı SGK tarafından 180 TL ceza verilen İnegöllü vatandaş, geçtiğimiz günlerde yaptığı araba satışı sırasında cezanın 4 bin 139 TL olduğunu öğrenince şok yaşadı. Daha önceki cezanın kendisine hiç bir şekilde tebliğ edilmediğini de belirten vatandaş, 20 yıldır aynı evde ikamet ettiğini, kendisine tebliğin geldiğine dair herhangi bir imzasının da olmadığını belirterek adeta isyan etti.
Geçtiğimiz günlerde araba satışı sırasında SGK'dan 1999 yılında bilinmeyen bir nedenden dolayı 180 TL para cezası uygulandığını öğrenen İnegöllü vatandaş İsmet Cinkarataş, kendisine tebligat ulaşmadan 17 yıl içerisinde 180 TL'nin katlanarak 4 bin 139 TL olduğunu öğrenince adeta şok yaşadı.

ARABA SATIŞI SIRASINDA ÖĞRENDİ
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İsmet Cinkarataş isimli vatandaş, "Geçtiğimiz günlerde arabamı almak için İstanbul'dan bir kişi geldi. Konuştuk anlaştık. Sonra satışı yapmak isterken üzerimde bir borç çıktı. Benim normalde borcum yok. Daha sonra bu borcun nerede gözüktüğüne dair başvuruda bulundum. Borcun SGK'dan geldiğini öğrendim" dedi.

ŞOK ÜSTÜNE ŞOK YAŞADI
SGK yetkililerinin kendisine tam cevap veremediğini de belirten Cinkarataş, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: "Arabanın satışını yapamadığımdan dolayı, İstanbul'dan gelen alıcıyı bir gece otelde konaklattık. Daha sonra ise SGK'dan bu işin nasıl olduğuna dair bilgi almak için gittim. Orada da ayrı bir şok yaşadım. 1999 Yılında SGK yetkililerinin bile tam olarak cevaplayamadığı bir nedenden dolayı 180 TL civarında bir cezam oluşmuş. Bu cezanın nasıl oluştuğuna dair bir dediğimiz gibi bir cevap yok. Tabi tamam dedim ödemek istedim bu parayı ama sonrası ayrı bir şok. Orada bulunan yetkili bana cezanın katlandığını ve tam 4 bin 139 TL civarında bir bedel ödemem gerektiğini ifade etti"

TEBLİGAT BANA ULAŞMADI
19 Yıl önce kendisine tebligat gönderildiğini öğrendiğini ama kendisine bu tebligatın ulaşmadığını belirten Cinkarataş, kendisinin imzasının bile olmadığını ifade ederek, "Ben böyle bir şey olamayacağını kendilerine de dile getirdim. Çünkü bu borçtan benim haberim yok. O kuruma daha önce bir çok kez gittim geldim ama bana bu borcun olduğunu hiç söylemediler. Tebligat göndermişler 1999 yılında ama birisi benim yerime o tebligatı almış imzayı atmış. Ama o tebligat bana ulaşmadı. Ben 20 yıldır aynı evde ikamet ediyorum. Nasıl olurda bu tebligat bana ulaşmaz. Hadi bir tebligat gönderdiniz cevap gelmedi neden bir daha göndermediniz?" şeklinde konuştu.

BU İŞ NASIL BURAYA GELİYOR ANLAMIŞ DEĞİLİM
"Bana tebligatın ulaşmadığını söylediğimde ise orada bulunan görevli, 'Gelmiştir ama belki muhtarlıkta kalmıştır' diyor" ifadeleri ile konuşmasını sürdüren İsmet Cinkarataş, "Orada bulunan görevliye de söyledim. Benim size borcum olsa siz benden sadece bir sefer mi istersiniz dedim. Bu kurumla benim evimin arasında 100 metre var. Bu iş nasıl buraya geliyor anlamış değilim" dedi.

GEÇEN SENE ARABA SATMIŞ SORUN YAŞAMAMIŞ
Geçen sene yine araba sattığını ama böyle bir borçla karşılaşmadığını da belirten Cinkarataş, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: "Geçen sene de bir araba satışımız oldu. Peki bu 17 yıllık borç vardı da neden o zaman geçen sene çıkmadı. Yani bu işte bir gariplik var. Ben büyüklerimden bu konunun halledilmesi için destek bekliyorum. Gerekirse en üst mercilere kadar gideceğim. Tebligat benim elime ulaşmadan, kimsenin bilemediği bir borç katlanarak 4 bin TL'lere kadar yükselmiş. Bunun mantıklı bir açıklaması olamaz"
Editör: Süper Kanal TV