Sunum sonrası Kosova Eğitim Kurumu öğrencileri önceden hazırladıkları pankartlarla öğretmenleri nezaretinde Cerrah Merkeze ellerinde "Şiddet Mağduru Olmak İstemiyoruz", "Bizler Geleceğiz, Gelecek Bizimdir", "Engelime Engel Katmayın, Benim De Haklarım Var", "Oyun Oynamak En Doğal Hakkım", "Temel Sağlık Haklarım Var", "Eğitim Hakkımı Önemseyin", "Erken Yaşta Çalışmak Değil Okumak İstiyorum" gibi pankartlar ve şarkılar eşliğinde yürüyüş yaptılar.

Alanda bir öğrenci tarafından yüksek sesle Çocuk Haklarına dair sözleşme okundu. Çocuklar haklarını öğrendi. Yürüyüşe Cerrah belde halkından da tam destek geldi.

Öğrencileri okulda karşılayan Kosova Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Kosova : Toplam 193 ülke tarafından imzalanan sözleşme en fazla sayıda ülke tarafından imzalanan ve en kısa zamanda yürürlüğe giren uluslararası belge olma özelliğine sahiptir. Cinsiyet, din, dil, ırk ve sosyal statüye bakılmaksızın çocukların güvenli ve sağlıklı koşullarda barınması ilkeleri üzerine kurulan sözleşme, uluslararası platformda mutabakata varılmış, değiştirilmesi mümkün olmayan standartları ve yükümlülükleri içermektedir. Onaylayan devletlerin kendi iç hukuklarında gerçekleştirecekleri düzenleme ve değişimleri kontrol etmek ve her beş yılda bir bu değişiklikleri yayımlamak için BM tarafından bir Çocuk Hakları Komitesi de oluşturulmuştur.Bu etkinlik ile öğrencilerimize haklarını farkındalık yaratarak öğretmeyi amaçladık.Kısacası hakkını bilmeyen hak aramasını bilemez, dedi.

Editör: Süper Kanal TV