Türkiye’nin önemli mobilya üretim merkezlerinden İnegöl’de Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim öğretim veren Mobilya ve Dekorasyon Programı, yeterli sayıda öğrenci başvurusu olmadığı için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tercih kılavuzundan kaldırılarak öğrenci kontenjanı verilmedi.

2018-2019 öğretim yılı için 1. Sınıfa öğrenci kaydı yapılamayan Program kapanma aşamasına gelirken; İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD) Başkanı Hakan Özdemir, İnegöl mobilya sektörü için son derece önemli olan programın açık tutulması için gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.

Başkan Hakan Özdemir yaptığı açıklamada;

“Tercih sayısının 10'un altına düşmesiyle YÖK tarafından Mobilya ve Dekorasyon Programı tercih kılavuzundan kaldırıldı. İnegöl Meslek Yüksek Okulu 1995-1996 eğitim öğretim yılında faaliyete başladı. 2016-2017 eğitim öğretim yılına kadar öğrenciler sınavsız olarak Meslek Yüksek Okullarına alınıyordu. Fakat 2017-2018 eğitim öğretim yılında sınavla öğrenci alımına başlandı. Bu uygulama nedeniyle İnegöl’ümüz için önemli olan Mobilya ve Dekorasyon bölümü öğrenci alamadı. Geçen sene 10 kişinin altında kaldığı için bu bölümler bu sene öğrenci alımı kılavuzlarında yer almadı.  Sürdürülebilir kalkınmanın en önemli aracı mesleki ve teknik eğitimdir. Ara eleman ihtiyacını da önemli ölçüde karşılayan mesleki ve teknik okullara yönlendirme artırılmalıdır.”

“Meslek okullarında mezun olan öğrenciler ustalaşarak yöneldiği mesleğin devamlılığını sağlar. Ülkemizin ve esnaflığın geleceği için kendi mesleğini eline alan gençleri mesleki eğitime yönlendirmeliyiz. İMYO Mobilya ve Dekorasyon programını açık tutulabilmesi ve tekrar öğrenci alımı yapılabilmesi için ilgililerden Bursa Uludağ Üniversitesi ve Yüksek Öğretim Kurulu nezdinde gerekli girişimleri yapmalarını bekliyoruz.  Mobilya sektörünün nitelikli elemana olan ihtiyacı bakımından Mobilya ve Dekorasyon programı bizim olmazsa olmazımızdır.”

“Bursa, çevre il ve ilçelerde mobilya alanında eğitim-öğretim veren Meslek Liselerinin olması, bu liselerden mezun olan öğrencilerin İnegöl’de kendi meslek alanlarında Yükseköğretime devam etmesi fırsatını sağlamaktadır. İGİAD olarak, Mobilya ve Dekorasyon Programının eğitim-öğretime kesintisiz devam edebilmesi için her türlü desteği vereceğimizi ifade ederken, ilgililerin gerekli adımları atmalarını bekliyoruz” dedi.