15 Temmuz'da Türkiye'nin demokrasisine yapılan saldırının üzerinden 5 yıl geçti. 5 yıl önce 10 binden fazla FETÖ mensubu asker ve sivilin katıldığı darbe girişiminde demokrasiyi yıkmaya çalışan teröristler, amaçlarına ulaşamadı. O gece darbeye siper olan 251 kişi şehit, 2 binden fazla kişi de yaralanarak gazi oldu.15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tüm yurt genelinde olduğu gibi inegöl'de kutlanıyor. İnegöl'de program Şehitlik ziyaretiyle başladı. Burada okunan Kuran-ı kerim tilavetinin ardından dua edildi.

Hainde darbe girişimiyle ilgili açıklama yapan İnegöl Kaymakam Eren Arslan şunları söyledi. Bugün 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü beş yıl önce hain bir darbe girişimine maruz kalan ülkemiz milletimizin feraseti cumhurbaşkanımızın dirayeti ve ülkesine vatanına bayrağına demokrasisine birlik ve beraberliğine sahip çıkan aziz milletimizin canlarını ortaya koyarak tanklara tüfeklere silahlara karşı çıplak elleriyle namluları susturup ülkesine vatanına sahip çıktığı birlik ve beraberliğimizin sembolleşti bir gündür. Bugün de burada günün anısına aziz şehitlerimizin ruhuna Kur’an-ı Kerim tilaveti okuduk dualar yaptık. Ben bu vatanı bize  bırakıldığı günden bugüne kadar 15 Temmuza kadar vatan için millet için bayrak için bütün mukaddes değerler için canını malını seve seve ortaya koyan bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum kahraman gazilerimize sağlık huzur afiyet diliyorum. Ve bir kez daha bu güzel vatanı sonsuza kadar birlik ve beraberlik içinde Yaşatacağımıza dahili ve harici tüm düşmanlarımıza ihanet içerisinde olan kim varsa hepsine karşı dimdik ayakta durduğumuzu kaldığımızda dünya döndükçe de mücadele edeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Belediye Başkanı Alper Taban ise şunları söyledi. 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü kederi hüznü acıyı ve aynı zamanda gururu yaşadığımız gün. 15 temmuz‘un beşinci yıl dönümü Allah bir daha yaşatmasın ama o gün nasıl ki 251 şehit verdiysek gazilerimiz olduysala bugün de aynı duygularla dimdik ayaktayız. Denemek ve test etmek isteyen olursa bu ülkenin her bir evladı şehit olmaya gazi olmaya hazırdır bunu hatırlatmak isterim. Özellikle bugün vesilesiyle tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bugün de şehitlikdeyiz Kuran tilaveti ile başladık, Bunu tabi bizden ve bizden sonraki nesillere unutmaması unutturmaması adına her zaman diri ve uyanık kalmak durumundayız. 

Editör: Süper Kanal TV