İnegöl'de tekrar haç işareti tartışmalar başladı. Daha önce sani konukoğlu camii içerisinde buluna işaret büyük tepki çekmişti. Tepkilerin ardından müftülük tarafından bulunan işaret kaldırıldı.

Şimdi ise tartışmalara neden olan bir diğer cami ise Adnan menders bulvarı üzerinde bulunan hacı lütfullah cami. Duvara yapılan çini süslemesi cemaatı iki böldü. Bazı vatandaşlar yapılan çinide haç işareti olduğu illeri sürerek kaldırılması istediler. Bir diğer tarafta başka cemaat ise böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirterek tepki gösterdiler.


MÜFTÜYE BAŞVURDULAR SONUÇ ALAMADILAR

Bunun üzerine konu inegöl müftüsü Kazım Güzelede iletildi. Ancak müftülük söz konusu camiide yaptığı incelemede yapılan çalışmalarda haç işareti olmadığını söylediği öğrenildi.

YENİDEN YAPSINLAR PARASINI BEN VERECEM

Haber merkezimize ulaşan çevre esnaflarından biri olan oto yıkamacı Volkan yapılan çalışmanın yıkılması gerektiği belirterek şunları söyledi. Cami yönetimi tarafından burada yapılan çalışmada çini işlemlerinde resmen haç işareti var. Biz konuyu cami yönetimine hatta müftü beye kadar ilettik ama kimse oralı olmadı bile. Biz bu konuda oldukça rahatsız olduk ben kendilerine bunu yıkın yeniden yapın parasını ben ödeyecem dememe rağmen yine kimsede ses çıkmadı. Yetkillilerin bu konuya en yakın zamanda çözüm bulmalarını istiyorum diye konuştu.