Kimi zaman kendilerini polis,hakim veya savcı olarak tanıtıp vatandaşları dolandırmaya kalkan vicdansızların yeni yöntemi genel sağlık sigortası bahanesiyle vatandaşları dolandırmaya çalışıyor.

Özellik ATM'lere vatandaşları yönlendiren dolancırılar kurbanlarını telefonla ikna etmeyi genelikle başarıyorlar.G.T'de bunlarda biri gelen telefonla soluğu inegöl merkez postanesinde aldı. Genel sağlık sigortası borçu olduğu belirterek ATM'ye para yatırmalarını istediler.Bunun üzerine PTT ATM'sine gelen G.T dolandırıcıların istediği parayı verilen hesaba yatırmaya çalıştı. Ancak bundan başarılı olamayınca PTT'nin güvenlik görevlisinden yardım istedi.Görevlilerin dikkati üzerine yaşlı kadının para yatırılmasını engelleyen Güvenlik görevlisi durumu polis ekiplerine haber verdi.Bu sırada dolandırıcılar yaşlı kadını bir kez daha arayarak para yatırmasını istediler. Devreye giren polis memuru normal bir vatandaş gibi dolandırıcılarla konuştu.Bir süre sonra dolandırıcılar telefonu kapattı. Dolandırılmaktan son anda kurtulan yaşlı kadın kendisini dolandırmaya kalkan şahıslardan şikayetci oldu. Bunun üzerine olay G.T ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Öte yandan dolandırıcılar artık vatandaşları merkez postane yerine şubelere yönlendirmeye başlandığı bilgisinede ulaşıldı. İnegöl'de bu ay içerisinde çok sayıda kişinin görevlilerin dikkati sayesinden dolandırılmaktan kurtarıldı öğrenildi

Olayla ilgili soruşturma ise sürdürüyor. 
Editör: Süper Kanal TV