İnegöl Belediyesi Ekim ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında “Neden 25. Saat” konulu seminerde Kişisel Gelişim Uzmanı Gökhan Okçu´yu İnegöllülerle buluşturdu.

Düzenlediği sosyal ve kültürel etkinliklerle şehrin sosyal hayatına yön veren İnegöl Belediyesi, Ekim ayı kültür etkinlikleri kapsamında Kişisel Gelişim Uzmanı Gökhan Okçu´yu ağırladı. Okçu, İnegöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonu ile Mobilya Müzesi Konferans Salonu´nda düzenlenen “Neden 25. Saat” konulu seminerde katılımcılara bir günün aslında 24 saat olmadığını ifade ederek 25. Saat etkisini anlattı.

HEM EĞLENDİRDİ HEM BİLGİLENDİRDİ

İlçe halkının yoğun katılım gösterdiği programda yurt dışında ve yurt içinde onlarca seminer veren Kişisel Gelişim Uzmanı Gökhan Okçu, esprili ve düşündürücü açıklamaları ile vatandaşları hem eğlendirdi hem de bilgilendirdi.

25. SAAT ETKİSİ NEDİR?

Seminerde beklenti yönetimi ve şaşırma psikolojisini 25. Saat adı altında eğlenceli bir dille aktaran Gökhan Okçu, “Profesyonel iş hayatında üç şeyi yönetiriz. Etkili İletişim, İlişki Yönetimi ve Algı Yönetimi. Bunları insan beyninin pratik çalışma mekanizmaları ile birleştiriyor, çalışma hayatının içinden güncel örneklerle anlatıyoruz” dedi. Bir günün aslında 24 saat değil, 25 saat olduğunu da vurgulayan Okçu, “Günün 24 saatini sen yaşarsın, 25. Saat ise senin gıyabında, kapalı kapıların ardında başkaları tarafından yaşanır. Sen kendini istediğin kadar anlat, insanlar seni senin bulunmadığın bir ortamda başkalarının anlattığı gibi tanır. İşte bu 25. Saat etkisidir. Senin olmadığın ortamda senin hakkında yapılan olumlu veya olumsuz tüm konuşmalar, aslında senin gününün 25. Saatini oluşturur” diye konuştu.

Anılarından örneklerle anlatımlarını süsleyen Gökhan Okçu, konuşmasında İnegöllülere farklı olmaları konusunda da tavsiyelerde bulundu. Okçu, “İnsan beyni nedensiz hareket etmez, mutlaka bir nedenin olsun, ama güçlü olsun, yolunu kendin bulursun. Bir neden ver çevrendeki insanlara, güçlü olsun, senin için orada bulunsun. Çünkü İnsan Beyni rutinden çıkanı takip eder” şeklinde konuştu. Okçu, İnegöllülerle iş hayatından ve yaşamdan rutinin dışına çıkanlardan verdiği örneklerde farkındalık sağlayacak bilgiler de paylaştı.
Editör: Süper Kanal TV