İnegöl Belediyesi ile KOSGEB işbirliğinde düzenlenen Girişimcilik Kursu devam ediyor. 220 kişinin mülakata katıldığı ve 60 kişinin eğitimleri almaya hak kazandığı kurs, İnegöl´e yeni girişimciler kazandıracak. 
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kursu ziyaret ederek, kursiyerlere başarılar diledi. Ziyarette konuşan Başkan Aktaş, “2-22 Şubat tarihleri arasında ön kayıtlarını aldığımız KOSGEB ile ortaklaşa yürütülen girişimcilik kursumuz 29 Şubat tarihinde başlamış olup, 16 Mart tarihine kadar devam edecektir.  Eğitimler, Sanem Cengiz Şatır ve Tülin Tüzün Karaatlı tarafından Kültür Sanat ve Gençlik Merkezimizde gerçekleştirilmektedir. Bu yıl 300´e yakın ön başvuru aldık. Bunlardan 220 girişimciyi mülakata çağırdık ve mülakat sonucunda 60 kişi eğitim almaya hak kazandı. Bu sene Şubat ve Nisan ayı olmak üzere 2 grup olarak 60 kişiye girişimcilik eğitimi vereceğiz. Eğitimler 70 saat olup, katılım mecburidir. 2. Grup KOSGEB girişimcilik eğitimi de Nisan ayında yapılacaktır. Kurs sonunda 70 saatlik girişimcilik sertifikası verilecektir. Kursiyerlerimiz kurs bittikten sonra iş yerlerini açabileceklerdir. İş yerlerini açan kursiyerler iş ile ilgili projelerini hazırlayarak KOSGEB´e sunacaklardır” dedi.

100 BİN LİRA DESTEK

Başkan Aktaş konuşmasını şöyle sürdürdü; “KOSGEB onay kurulundan geçen projeler için geri ödemesiz, işletme kuruluşuna 2 bin TL´ye kadar, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanımına 18 bin TL´ye kadar, işletme giderlerine 30 bin TL´ye kadar hibe verilebiliyor. Ayrıca destek ve geri ödemeli sabit yatırım desteği için 100 bin TL´ye kadar kredi desteği veriliyor. 100 bin TL´lik kredi 0 faizli ve 2 yıl geri ödemesiz olarak kullanılabilmekte ancak yalnızca makine alımlarında kullanılabilmektedir. Eğitimin hedef kitlesi yeni girişimci adaylardır. İNESMEK-KOSGEB işbirliği ile yapılan girişimcilik eğitimi, kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracağı işletmelerin başarı düzeyini arttırmak amacı ile düzenlenmektedir. Bu sene beşincisini düzenlediğimiz girişimcilik kurslarımızda bugüne kadar 120 kişi bugün ziyaret ettiğimiz grubumuzla birlikte 150 kişi eğitim görmüştür. İnegöl´ümüze ve İnegöl ekonomisine yararlı işler kuracak olan iş sahiplerimize şimdiden kolay gelsin diyerek başarılar diliyorum. Bu kursun sertifika törenini de önümüzdeki haftalarda gerçekleştireceğimizi belirtiyor kursumuzun hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”
Editör: Süper Kanal TV