İnegöl Belediyesi’nin Kaymakamlık ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü işbirliğinde düzenlediği 4. Geleneksel Bisiklet Şöleni bugün gerçekleştirildi. Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinliğe sabah 10.00’da İnegöl Belediyesi önünden start verildi. Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İlçe Gençlik Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel ile birlikte 100’e yakın bisiklet tutkunu vatandaşın katıldığı bisiklet şöleninde, protokol üyeleri ve vatandaşlar Belediye önünden başlayan yaklaşık 6 kilometrelik parkuru İsaören Mahallesinde tamamladı.
GENÇLİK HAFTASININ STARTI BİSİKLET ŞÖLENİYLE VERİLDİ
Bisiklet şölenine ilişkin bir açıklama yapan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, “Bugün 19 Mayıs Gençlik Haftası etkinliklerini başlatıyoruz. Belediye önünden İsaören Mahallesine kadar olan güzergahta bisikletçi arkadaşlarımızın katılımıyla Bisiklet Şenliği düzenliyoruz. 100’e yakın katılımcı var. Hafta boyunca çeşitli etkinliklerimiz olacak. Ben etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

7’DEN 77’YE HERKESİ KAPSAYAN BİR ETKİNLİN
Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ise artık geleneksel hale gelen bisiklet şöleninin 4’üncüsünün gerçekleştirildiğini hatırlattı. Hemen her yaştan vatandaşın etkinlikte yer aldığını ifade eden Yiğit, “Bu hafta 19 Mayıs Gençlik Haftası. Biz de İnegöl Belediyesi, Kaymakamlığımı ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü olarak bu yıl 4’üncü bisiklet şölenini gerçekleştiriyoruz. Artık bir gelenek haline geldi. İnegöl’deki bisiklet sporuna ilgi duyan vatandaşlarımızla birlikte yakınımızda bulunan bir kırsal mahallemize giderek bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. 7’den 77’ye her yaştan vatandaşımız katılıyor bu etkinliğe. Bugün de 8 yaşında bir kardeşimizden 60 yaşında bir ağabeyimize, bayanından erkeğine herkesi kapsayan bir etkinlik gerçekleştirdik” diye konuştu.

SPOR ODAKLI ETKİNLİKLER SÜRECEK
İnegöl Belediyesi önünden başlayan bisiklet turunun İsaören Mahallesinde son bulduğunu belirten Yiğit, “Yaklaşık 100 kişi katıldı. Bisiklet şölenine ilgi alaka her geçen yıl artarak devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu programlar devam edecek. Burada önemli olan bisiklet sporuna dikkat çekebilmek. Bunu yaparken de emniyet tedbirleri alınarak kaskı ve benzeri koruma malzemeleriyle gerçekleştirerek bisiklet sporunun devamlılığını sağlamak. Ben bu vesileyle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını da şimdiden kutluyorum. Spor odaklı bu etkinliklerimiz artarak devam edecek” dedi.
ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI
Konuşmasının sonunda anneler gününe ilişkin de konuşan Eşref Yiğit, “Bugün aynı zamanda anneler günü. Ben bu vesileyle tüm annelerimizin anneler gününü de kutluyorum. Dün ülkemizde elim bir kaza yaşandı. 24 annemiz hayatını kaybetti. Ben kazada yaşamını yitiren tüm annelerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlara da baş sağlığı diliyorum” ifadelerinde bulundu.

SPOR YAPAN GENÇLER GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR
Kaymakam Ali Akça ise konuşmasına tüm annelerin anneler gününü kutlayarak başladı. Muğla’da meydana gelen trafik kazasını hatırlatan Akça, “Başta dün yaşadığımız o elim kazada hayatını kaybeden anneler olmak üzere Hakka yürümüş tüm annelere Cenab-ı Haktan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı ve sabır temenni ediyorum. Bugün yine 14 Mayıs Gençlik Haftasının başlangıcı. Biliyoruz ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da o kutlu yürüyüşü başlatmıştı. Yurdumuzu işgal eden düşmanlardan yurdumuzu kurtarmak için başlatılan savaş ki, Kurtuluş Savaşının ilk meşalesi 19 Mayıs 1919’da tutuşturulmuştu. Bu vesileyle Gençlik Haftasının ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının şimdiden kutlu olmasını diliyorum. Spor yapan gençleri, vatandaşlarımızı gerçekten bu güzel faaliyetinizden dolayı tebrik ediyorum. Sağlam bir vücut için spora ihtiyaç vardır. Sağlam bir beyin ve kafa içinde okumaya ihtiyaç vardır. Spor yapan gençler geleceğimiz açısından da teminatımızdır” dedi.
İSAÖRENSPOR’A ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI
Bisiklet şöleni İsaören mahallesinde okul bahçesinde hazırlanan masalarda yapılan kahvaltıyla devam ederken, program sonunda geçtiğimiz sezon 2. Amatör Kümede şampiyon olarak adını 1. Amatör kümeye yazdıran İsaören Spor Kulübü adına kulüp Başkan Yardımcısı Ahmet Bal’a, Eşref Yiğit ve Yusuf Şevki Yücel tarafından plaket takdim edildi.
Editör: Süper Kanal TV