Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesinde düzenlenen programa İşletme Fakultesi Dekanı Ferhat Pirinçci, MÜSİAD İnegöl Şubesi Başkanı Mehmet Döngel, Genç MÜSİAD İnegöl Şubesi Başkanı Fatih Arıcı, Girişimci Çağıl Duman, İhracat Uzmanı Erkan Atalayın, Kariyer Uzmanı Emrah Adaklı, Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Eyüp Atalay, Katılımcı Rıdvan Sevim, Akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

YARININ İŞ İNSANLARINI YETİŞTİRECEĞİZ

Programda ilk olarak konuşan Genç MÜSİAD İnegöl Şubesi Başkanı Fatih Arıcı, “Genç MÜSİAD İnegöl Şubemiz tarafından organize edilen ve Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültemizin de değerli katkılarıyla bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz ‘Genç Kariyer Zirvesi’ toplantısı için bir araya geldik. Neden genç kariyer zirvesi? Adımızdan da anlaşılacağı üzere Genç MÜSİAD’da içerisinde bulunduğumuz okul gibi amacımız yarının iş insanlarını yetiştirmek adına katı sağlamak. Bu vesileyle üstat Necip Fazıl Kısakürek’inde dediği gibi kim var diye seslenince sağına soluna bakınmadan fert fert ben varım cevabını verebilen ve benim olmadığım yerde kimse yoktur duygusuna sahip ahlaklı bir gençlik için çalışıyoruz. Bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz genç kariyer zirvemiz de Üniversite gençliği ile sanayici arasında bir bağ oluşturmaktır. Genç kariyer zirvesinde iş insanları, akademisyenler, girişimciler ve alanında uzman katılımcılar tarafından bilgi aktarımı ve tecrübe paylaşımıyla birebir tanışma alanı oluşturmaktır. Girişimci ve inovatif iş insanları yetişmesine katkı sağlamaktır. Kapılarını bizlere sonuna kadar açan Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Pr. Dr. Ferhat Pirinççi ’ye şükranlarımı sunuyorum” dedi.

AMACIMIZ KÖPRÜ OLMAK

MÜSİAD İnegöl Şubesi Başkanı Mehmet Döngel ise, “Gençlik kurulumuz tarafından organize edilen İşletme Fakültemizin de değerli katkılarıyla bu yıl ilkini yapacağımız genç kariyer zirvesini gerçekleştiriyoruz. Sevgili gençler Genç MÜSİAD 2002’de kurulurken 4 tane ana hedefi vardı. Bunlardan 1.’si MüÜSİAD’ı yönetecek gençlerin yetişmesi ve abilerinin yerini alması, 2.’si gençlerin sosyal faaliyetlerde yer almalarını sağlamak, 3.’sü Fayda getirmeyen gençlik örgütleri içerisinde yer almalarını engelleyerek Ülkemiz ve Halkımız için hayırlı hizmetlerde yer almalarını sağlamak, 4.’sü ise üniversite gençliği ve MÜSİAD arasında bir köprü sağlamak. Hamdolsun bu saydıklarımızın hepsi gerçekleşti. Çünkü geleceğimiz sizlerde geleceğimiz sizlerde. Özellikle sanayicinin en büyük ihtiyaçlarından biri yetişmiş kalifiye elemandır. Bunuda sizler sayesinde çözeceğiz. MÜSİAD ve Genç MÜSİAD olarak siz değerli öğrenci kardelerimizi çok önemsemekteyiz. Bugün ilkini yapacağımız kariyer zirvesiyle öğrenci ve sanayiciyi bir araya getirerek sizlerin şimdiden ticari hayata atılmanızın alt yapısını hazırlamaktır. Zirvemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

KAPILARIMIZ SONUNA KADAR AÇIK

Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Ferhat Pirinçci, “ Fakültemiz salt eğitim veren bir kurum değil bunun böyle olmadığını da ifade ediyoruz ve klasik eğitim ötesinde bu tür etkinliklerle sizlere kazanımlar elde ettirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda MUSİAD’ın ve Genç MÜSİAD’ın misyonunu çok önemsiyorum. Bizimle bağlantıya geçtikleri zaman hiç düşünmeden kapılarımızı sonuna kadar açtık. Aynı zamanda Genç MÜSİAD la önümüzdeki zamanlara ait toplantılar ayarladık. İnegöl’ün bütün güzelliklerine katkı sağlayacak iş birliklerine sonuna kadar açığız. Bence bizim öğrencilerimiz en önemli dikkate alması gereken bir tanesi de genç kariyer zirvesi bağlamında değerli konuşmacılarımız fakültemize teşrif ederek tecrübelerini bizimle paylaşmaları şimdi teorik eğitimi burada veriyoruz. Sahayı ise sizin bireysel çabalarınızla yada bu tarz toplu etkinliklerle sağlamış oluyorsunuz. Ben bu açıdan bugün konuşmalarını yapacak tüm konuşmacılarımızı önemsiyorum ve sizlere bir kazanım elde ettireceğini düşünüyorum. Benim sizlerden temennim bundan sonra bu tür etkinliklerin süreklilik arz etmesidir. Öğrencilerimizin kendilerini sadece burayla sınırlı tutmamaları gerekiyor. Başta İnegöl ve İnegöl’deki paydaşlarımız olmak üzere iletişiminizi arttırmanız lazım. Bizim üniversite dönemlerimizde bu kadar MÜSİAD’ı tanıyan bilen kimse yoktu, bu öğrencilerimiz için şuanda bir fırsat. Bunu iyi değerlendirmeleri gerekir. Bu tür etkinliklerin devam edeceğini söylemek istiyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Süper Kanal TV