19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle inegöl heykel önünde  tören düzenlendi.Törene İnegöl kaymakam vekili suat seyitoğlu, Belediye Başkanı Alpert Taban, İnegöl muharip gaziler derneği başkanı selami seymen, siyasi parti temsilcileri ve  sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Bu yıl ki program buruk bir şekilde kutlandı. 69 yaşında gaziler gününe bir gün kala hayatını kaybeden Yaşar Polat’ı son yolculuğuna uğurlayan gaziler, 19 Eylül Gaziler Gününü buruk bir şekilde kutladı.

Törende kaymakamlık, belediye başkanlığı ve gazilere derneklerinin çelenlerinin anıta sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İnegöl muharip gaziler derneği başkanı selami seymen şunları söyledi.  Türkiye Cumhuriyeti'nin var oluşu, bağımsızlığı, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda, hayatlarını feda etmeyi göze alarak, gazilik onuruna erişen kahramanların Gaziler Gününü kutlamanın bir kez daha, derin heyecanı içindeyiz.  Anadolu'da Türk varlığını sona erdirerek, kendi amaçları uğrunda topraklarımızı parçalamak isteyen işgalci İtilaf Devletlerinin bu maksatla görevlendirdikleri Yunan Ordusu, 97 yıl önce Başkomutan Mustafa Kemal'in komutasındaki kahraman Türk Ordusu tarafından Sakarya Meydan Muharebesi'nde hezimete uğratılmıştır. Çareyi savaş meydanından kaçmakta bulan düşman, bir sene sonra Dumlupınar'da tekrar aynı akıbete uğratılarak topraklarımızdan tamamen atılmıştır. Sakarya Meydan Muharebesi, Anadolu'nun karanlık günlerini aydınlığa dönüştürerek bugünün hür ve bağımsız Türk Devleti'nin yolunu açmıştır. Herkes tarafından çok iyi bilinmelidir, bu toprakların bir daha istila edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 19 Eylül 1921'de, bu zaferin anısına, Sakarya Meydan Muharebesi'nin muzaffer Başkomutanı Mustafa Kemal'e, Türk Milleti adına, ‘ Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazi’ unvanını tevcih etmiştir. 19 Eylül, İstiklal Savaşı Gazilerimizin, Kore Gazilerimizin, Kıbrıs Gazilerimizin, 15 Temmuz Gazilerimizin, asker ve polis tüm malul gazilerimizin şeref günüdür. Kahraman gazi arkadaşlarım gaziler gününüz kutlu olsun. Sizler, milletin, bayrağın ve bağımsızlığın ne denli paha biçilmez değerler olduğunu ve bu değerler uğrunda neleri göze alabileceğinizi gösterdiniz. Asil milletimizin esareti kabul etmeden ve bağımsızlığından taviz vermeden yaşamasının temelinde, sizin bu kutsal vatana olan aşkınız, kahramanlığınız ve cesaretiniz yer almaktadır. Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zafer günlerine ve bu zaferlerin kahramanlarına layık oldukları değer, her zaman her yerde ortak verilmelidir. Şehit ve gazi Türk toplumunun değerleridir. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz her zaman her yerde hatırlanmalıdır. Şehit ve gaziye olan ilgisizlik, şanlı tarihimizle olan bağı koparır diye konuştu

Program okunan şiirlerin ardından tören sona erdi.

Editör: Süper Kanal TV