19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı’ verilerek tüm gazilere armağan edilen ve her yıl kutlanan Gaziler Günü, İnegöl’de de kutlandı. Tören heykel önünde gerçekleştirildi.

Düzenlenen törene; İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, siyasi parti Başkan ve yöneticileri,  kurum ve kuruluşların temsilcileri ile gaziler katıldı. Çelenk sunumuyla başlayan törende sırasıyla Kaymakamlık çelengi, Belediye Başkanlığı çelengi ve İnegöl Muharip Gaziler Derneği çelengi anıta bırakıldı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İnegöl Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selami Seymen yaptı.

 

Saldıranlara Karşı Her Zaman Kanımızı Akıtmaya, Canımızı Feda Etmeye Hazırız

Başkan Seymen; saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız ifade ederek; “Sakarya meydan muhaberesinin kazanılmasına mutakip Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisinin 19 Eylül 1921 günü 153 sayılı kanun ile mareşallik ve gazilik ünvanının verilmesinin 99. Yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyetinin yanı sıra, Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin varoluş mücadelesine katılanlar ile iç güvenlik harekâti sonucunda yaralanan gazilerimizi onurlandırdığı gündür. Gaziler günü canlarını bu aziz ulusa adayan tüm gazilere kutlu olsun. Bizi bu mutlu günde onurlandıran herkese şükranlarımı sunarım. Dün olduğu gibi bugün aynı inançla bu aziz vatanın birliği, bölünmezliği ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir.” Dedi.

Gaziler günü bugün saat 8’de heykel önünde “Şehit ve Gazileri Anma” programı ile devam edecek.