İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde, Belediyenin katkıları ile düzenlenen Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı´nın ikincisi kapılarını öğrencilere açtı. Üniversitelerin yanı sıra gazetecilik ve farklı mesleklerin tanıtıldığı fuar, lise son sınıf öğrencilerin akınına uğradı. 2 gün açık olacak olan fuar, Cuma  akşamı sona erecek.

saat 10.00´da Kültürpark içerisinde bulunan Alyans düğün salonunda düzenlenen fuara Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, bazı okul müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Açılış öncesi konuşma yapan Fuar organizatörü Hanife Selçuk Teşik RAM Müdürü Mehmet Sarı, “İnsanın hayatınrda bazı kritik ve hayati önem taşıyan kararlar vardır. Bu kararların bir tanesi eş seçimi, diğeri de iş seçimidir. Gerçekten de belli bir dönemden sonra iki seçimde insanın geri kalan yaşantısını önemli ölçüde etkilemektedir. Sevmediği, ilgi duymadığı ve yeteneklerine uygun olmayan mesleği seçen bir insanın iş hayatı kendisine yük ve stres kaynağı olmaktan öteye geçemez. İşte biz bu gerekçelerle öğrencilerimizin isabetli tercih yapma süreçlerine bir nebze de olsa katkıda bulunabilmek amacıyla bu tanıtım faaliyetini gerçekleştirmeye çalıştık” dedi.

YÜZDE 35´İ MEMNUN DEĞİL

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, “Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki baş döndürücü gelişmelerin etkisi bütün sektörlerde ve hayatın her alanında hissedilmekle birlikte değişimin en çok etkilediği alanların başında eğitim gelmektedir. Hızla değişen teknolojik bilgi, üretim yöntemleri ve iş hayatındaki gelişmelere paralel dinamik bir yapı sergileyen akademik, meslekî ve teknik eğitimin önemi ise tüm dünyada giderek artmaktadır. Bu dinamik yapı; sürekli kendini yenileyen bir eğitim sistemini, teknolojik altyapı yatırımlarının güçlendirilmesini, dünyadaki gelişmelerin yakından takip edilmesini ve özel sektörle yakın bir işbirliğini gerekli kılmaktadır.  Bizlerin de temel önceliği akademik, meslekî ve teknik eğitimi yerel, ulusal ve uluslararası iş piyasalarının beklentilerine uygun yapılandırarak genç nüfusumuza gerekli bilgi, beceri ve yetkinliği kazandırmaktır. Teknoloji, sanayi ve istihdam ortamının hızla geliştiği ülkemizde istihdam sektörünün ihtiyacı olan kalifiye eleman sıkıntısı yaşanmaktadır. Bunun en büyük nedenlerinden birisi de bilinçsiz meslek ve üniversite tercihinden kaynaklandığı bir gerçektir. Çünkü üniversitede okuyan öğrencilerin yüzde 30-35 gibi çok önemli bir kısmı okuduğu bölümden memnun olmamakta ve tekrar üniversite sınavına girmektedir. Bu durum üniversiteye hazırlanan öğrencilerin üniversite ve meslekleri tanımadan, bilinçsiz tercih yaptığı gerçeğini ortaya koymaktadır.” Dedi.

3 BİN 200 ÖĞRENCİ YARARLANACAK

58 bin öğrenci ve 3 bin 200 öğretmen mevcuduyla İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerin çağın gerektirdiği şekilde daha iyi yetişmeleri adına hem akademik hem de sosyal kültürel faaliyetlere ağırlık verdiklerini aktaran Bilican, “Bu kapsamda öğrencilerimizin akademik başarılarına katkı sağlamak için okullarımızın çabalarının yanı sıra çeşitli seminerlerle destek veriyor, sosyal ve kültürel etkinliklerle de motive etmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda; Öğrencilerimizin üniversiteleri ve meslek kuruluşlarını daha yakından tanıma imkânı bulabilmeleri için geçtiğimiz yıl 13-14 Mayıs tarihlerinde ilkini düzenlediğimiz üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarının ikincisini bu yıl 25- 26 Şubat 2016 tarihlerinde, 12 üniversite ve 25 Meslek gurubunun katılımıyla toplam 37 standımızda burada, Gölbaşı Düğün Salonunda gerçekleştirmekteyiz. Çünkü bazı okullarımız sınırlı sayıda öğrenciyi yakın üniversitelere götürerek tanıtım imkânı buluyor ama çoğunluk bu imkândan mahrum kalıyor. Üniversite sınavına katılacak öğrencilerimizin tamamına bu imkânı sunmak adına bu faaliyeti gerçekleştirmekteyiz. İnegöl´deki Liselerimizin 12. Sınıflarında okuyan 3 bin 200 öğrencimizin katılmasını sağlayacağız. Öğrencilerimizin fuar alanına ulaşımı İnegöl Belediyesi tarafından sağlanacaktır. Bütün okullarımızın ziyaret programı yapılmıştır. Okullarımız bu randevu programına göre öğrencilerin katılımını sağlayacaktır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin bu fuarda azami derecede istifade etmesini temenni eder, Fuarımıza katkı sağlayan Belediye Başkanımıza ve ekibine, bu fuarın düzenlenmesi için başından beri emek veren sorumlu arkadaşlarıma ve katılımcı üniversiteler ile meslek kuruluşlarına teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

EĞER DOĞRU TERCİHLER YAPILIRSA….

Belediye Başkanı Alinur Aktaş´da, “Eğer doğru tercihler yapılırsa öğrenci, ileriki yıllarda hem başarılı hemde mutlu olması adına önemli bir adım atılmış olur. Amacımız; gençlerimize bir ufuk katabilir miyiz. İnşallah amacına ulaşır. Herkes üniversite okusun, başarılı olsun. Bizde bu gayretle çalışmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan fuar gezilerek incelendi. Öğrenciler, doğru tercih yapabilmek için üniversite stantlarını tek tek gezerek bilgiler aldılar.

Editör: Süper Kanal TV