İnegöl Belediyesi’nin bu yıl 32’ncisini düzenlediği Uluslararası Kültür Sanat Festivalinde halk danslarından oluşan ilk bölümün Perşembe akşamı 7. Altın Mobilya Halk Dansları Yarışmasıyla tamamlanmasının ardından, festival coşkusu Cuma akşamı çadır etkinlikleri ve Grup Seksendört konseri ile devam etmişti. Büyük coşku ve eğlencenin yaşandığı festival, Cumartesi akşamı Emre Aydın konseri ile son buldu. Genç şarkıcı, hayranlarının tıklım tıklım doldurduğu alanda büyük coşkuya sebep oldu.

Cumartesi akşamı 21.00’da Nikah dairesi önünde gerçekleştirilen konser öncesi, Emre Aydın hayranları saatler öncesinden alana gelerek ön kısımlardan yer tuttu. Konser için 17.00’dan itibaren vatandaşlar alanı doldurmaya başladı. Saatler 21.00’ı gösterdiğinde ise ünlü sanatçı Emre Aydın sahneye çıktı. Alkışlar eşliğinde binlerce vatandaşın doldurduğu alanda ışık şovlarıyla sahneye gelen Emre Aydın, gördüğü manzara karşısında adeta büyülendi. İnegöllülerin sevgi seliyle şarkılarını seslendiren sanatçıya, tüm şarkılarında hayranları da eşlik etti.

Festival kapsamında kurulan hemşeri derneklerine ait çadırlara ziyaretler yapan Belediye Başkanı Alper Taban da beraberindeki AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ve heyetle birlikte konser alanına geldi. Konser arasında Başkan Taban sahneye davet edildi. Alper Taban, kısa süre kaldığı sahnede sanatçıya konserin anısına İnegöl’ü simgeleyen çini hediye etti. Burada kısa bir selamlama konuşması da yapan Başkan Taban; “Burayı hınca hınç doldurdunuz. Teşekkür ediyorum. Bugün festivalimizin son günü. İlçe halkımız her etkinliğimizde yanımızda olup bizlere destek verdi. Amacımız birlik ve beraberliğimizi sürdürmek. Bu bir halk konseridir dedik, protokol uygulaması yapmadık. Vatandaşımız direk kıymetli sanatçımızla buluşsun istedik. Bundan sonra da halk konserlerini böyle devam ettireceğiz” dedi. AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel de kalabalığı selamlayarak iyi eğlenceler diledi.

PROTOKOL UYGULAMASI YAPILMADI
Konser alanında geçtiğimiz yıl ilk kez yapılan protokolsüz alan, bu yıl da uygulandı. Halkın sanatçıyla daha yakın olabilmesi için ön kısımda protokol alanı oluşturulmadı.

Konuşmanın ardından konser kaldığı yerden devam ederken, Emre Aydın hayranlarının alkışları eşliğinde şarkılarını seslendirdi.