Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında İnegöl’e gelen kardeş şehir Melikgazi Belediyesi’nin Başkanvekili Mehmet Savruk ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Alper Taban’ı makamında ziyaret etti.

GELEN MİSAFİRLERİMİZDEN POZİTİF ENERJİ ALIYORUM
Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, geçtiğimiz yıl aynı heyeti Başkan Yardımcısı olarak ağırladığını hatırlatarak; “Burada olmanızdan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Geçen yıl Başkan Yardımcısı olarak sizlerle buluşmuştuk. Bu yıl da Allah nasip etti, hiç beklediğimiz planlı olan bir şey değildi ama önce Bursa Büyükşehir Belediyesinde yaşanan değişim, ardından da İnegöl’de de böyle bir değişikliğin olmasından dolayı arkadaşlarımız kalan süreyi tamamlamak üzere görevi bana verdi. Belediye Başkanı sıfatıyla da sizleri ağırlamak beni de ziyadesiyle mutlu etti. Çünkü gerçekten gelen misafirlerimizden inanılmaz pozitif bir enerji alıyorum” dedi.

Kardeş şehir ilişkilerinin önemi ve şehirlere katkısını da anlatan Taban; “Bugün kültür sanat festivali vesilesiyle bir araya geldik. 31’incisini gerçekleştiriyoruz. Artık İnegöl’de bu bir gelenek haline döndü. Şehrimizde yaşayan tüm hemşerilerimizle İnegöl ortak paydasında buluşarak ve kardeş belediyelerimiz, misafir folklor ekiplerimizle uluslararası bir festival gerçekleştiriyoruz. Buna sağladığınız katkıdan dolayı sizlere de teşekkür ediyorum. İnşallah bunları geliştirerek bu kardeşliği daha da arttırmayı istiyoruz. Bizler de Melikgazi’ye gelerek orada şehri görmek, sizleri görmek ve sizlerle buluşmak arzusu içerisindeyiz. Belediye Başkanlığıyla birlikte özellikle, ben şehirleri gezip kendi şehrimizle mukayese etmeyi, eksiklerimizi görmeyi çok istiyorum. Hazır bu kardeşlik ilişkileri de varken bunu daha üst düzeyde yapabiliriz diye düşünüyorum. Sizlerin de her zaman misafirimiz olmanızı arzu ederiz” diye konuştu.

İNEGÖL’Ü ÇOK SEVİYORUZ
Melikgazi Belediye Başkan Vekili Mehmet Savruk ise “Geçen yıl festival döneminde İnegöl’deydik. Bu yıl da buradayız. İnşallah önümüzdeki yıllarda yapılacak kültür sanat etkinliklerinde de yine aranızda olmak istiyoruz. Biz burayı çok seviyoruz, sizleri çok seviyoruz. Beraber olmaktan çok mutluluk duyuyoruz. İnşallah dileklerimiz gerçekleşir ve bundan sonraki etkinliklerimizde de beraber oluruz. Hep gelen biz oluyoruz. İnşallah sizleri de şehrimize bekliyoruz. Belediye Başkanım ve meclis üyelerimiz adına da onların selamlarını iletip saygılar sunuyorum” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimi gerçekleştirildi.

Editör: Süper Kanal TV