32 üyeden 8’inin izinli olduğu meclis toplantısı, Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleştirilen belediye faaliyetlerinin sinevizyon şekli ile izlenime sunulmasıyla başlarken, Belediye bünyesinde çalışan ve gayretli performansları sonucu bağlı bulundukları kurumlarca örnek gösterilen 3 Belediye personeli ödüllendirildi.

Saha çalışması esnasında bir kese içerisinde ziynet eşyası bulup Zabıta Müdürlüğü ekiplerine teslim eden İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli Feridun Sorguç ile “Sahipsiz Hayvanlar Barınakları inşaatı için” toplam 1 milyon 346 liralık projeye hazırladığı çalışma sonucu 538 bin TL hibe sağlatan veteriner Musa Subaşı’ya altın takdim edildi.

Ödüllendirmenin ardından başlayan Meclis toplantısında İmar ve Bayındırlık Komisyonundan geçen evraklar görüşüldü. Komisyona bağlı 23 gündem maddesi, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Meclisin 24. maddesine göre; Süleymaniye Mahallesi’nde bulunan bin 300 metrekarelik alan, sağlık ocağı yapılmak üzere 2 yıl içinde inşaatına başlanmak şartıyla Sağlık Bakanlığı Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’ne 10 yıllığına tahsis edildi.

Meclisin 28. maddesine göre; Akhisar Mahallesi’nde bulunan 8 bin metrekare alan, lise yapılmak üzere 2 yıl içinde inşaatına başlanması şartıyla Milli Eğitim Bakanlığına 10 yıllığına tahsis edildi.

Köy Tüzel kişiliklere ait 60 bin dönümlük taşınmazların 50 bin TL’lik bedelle hazineden satın alınması için Belediye Başkanına yetki verilmesi gündeme geldi. İskaniye, Sultaniye, Lütfiye, Osmaniye, Karagölet, Süle, Hayriye, Kayapınar ve Yeniköy’de hazineye ait toplam 60 dönümlük 2/B arazisinin 50 bin TL’ye satın alınması için Başkana yetki verilmesi meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

DOSTUM’A YENİ UÇAK PİSTİ
Meclisin 37. Maddesinde yer alan; Alibeyköy Mahallesi’nde bulunan Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ait olan 75 dönümlük arazinin DOSTUM (Doğa Sporları ve Turizm Merkezi) uçak pisti yapımı için yıllık 15 bin TL bedelle kiralanması maddesi meclise sunuldu. Maddenin görüşülmesi esnasında konuşan Başkan Alinur Aktaş, “DOSTUM merkezi Yeniceköy’de pistimiz vardı. Burada maket uçaklar, yamaç paraşütü için kullanıyoruz. Uçağımız çalışıyor ama Yenişehir Havaalanı’nda duruyor. Biz İnegöl’de dursun istiyoruz. Bu projede masraf yok, zemin çimlendiriliyor. Bu alanın daha amatör uçaklar için rahat bir mekân olacağı düşüncesiyle sembolik bir rakamla kiralanması için yetki istiyoruz” dedi. Madde, meclisin oy birliği ile kabul edildi.

İNEGÖL YENİ LOGOSUNU ARIYOR
İnegöl Belediyesi’nin yeni logosu için gerçekleştirmesi planlanan yarışma meclise sunuldu. Maddenin görüşülmesi esnasında konuşan Başkan Aktaş, “Bu söylemle çok karşı karşıya kalıyoruz. Günümüzde birçok şey değişiyor. Ticaretin şekli değişiyor, firmaların sunumları değişiyor, belediyelerin hizmet alanları genişliyor. Mevcut logomuz geçmişte tasarlanmış. Bu değişim ve dönüşümden logolar da nasibini alıyor. Geçen yıl icra ettiğimiz Uluslararası Sempozyumda bu konu masaya yatırıldı. Logoyla alakalı ‘acilen değiştirmelisiniz’ gibi söylemler ifade edildi. Kasaba belediyelerinin çalışmalarını yansıtan bir logo olduğu ifade edildi. Bununla alakalı İnegöl’de gerekli donelerin ne olduğu belli. Tüm bu değerleri içerisinde barındıracak özgün bir logomuz olsun istiyoruz.  Bunu tasarlayan sanatçılar ya da bu işle alakalı ilgili kişiler işin prestij boyutuna bakmalılar. Önemli bir avantaj ve farklılık sağlayacaktır. Bunu ulusal yarışma boyutunda icra edelim istedik. Tüm detaylar için seçici bir kurul oluşturuldu. Bu gelişmeler tüm ilçe halkıyla da paylaşılacak. İnegöl Belediyesi artık daha kurumsal, dinamiklerini yansıtan bir logoya ihtiyacı var. Biz dünya ile entegre bir şehiriz. 10 Eylül Pazar günü Tarım Fuarımızın açılışı var, şehrimiz şenlenecek. Yurtiçi ve yurtdışından misafirlerimiz gelecek. Bu dinamizmi yansıtan bir logonun bulunması gerekiyor. Bununla alakalı var olan bir şeyi harcamaktan ziyade nasıl bir takım elbise-ayakkabı değişime giriyorsa aynı formatta logo da değişebiliyor. Bu manadaki değişim tüm çevrelerden dile getiriliyor. Bu manada bir yarışma başlatıyoruz, kamuoyunun takdirine sunacağız” dedi. Yarışma kapsamında birinciye 15 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye 2 bin 500 TL ve mansiyon olarak seçilen 3 logoya da biner TL ödül verilecek olan yarışma, meclisin oy birliği ile kabul edildi.

Meclisin 40. Maddesinde bulunan; Belediye norm kadro ücretlerinde yer alan ve kadrosunun kurulması planlanan Teftiş Kurulu Müdürlüğü’nün görev ve çalışma yönetmeliğinin tetkiki meclise sunuldu. Madde, meclisin oy birliği ile kabul edildi.

Meclisin 41. Maddesinde bulunan; Belediye memurlarına 22 aylık yemek hizmeti verilmesi işinin ihale edilmesi, meclisin oy birliği ile kabul edildi.