İnegöl’ de eğitim ve öğretim hayatına özellikle sosyal kültürel ve akademik alanda büyük yenilikler ortaya koyan Etkin Fen ve Anadolu Lisesi özellikle öğrencilerin yetenek tespitlerine yönelik meslek seçimi ve kariyer planlama uygulamaları ile ilçemizde ön plana çıkan eğitim kurumlarının başında gelmektedir.

Mart ve Nisan ayları içerisinde kariyer günleri kapsamında Türkiye’nin alanında uzman enlerini tüm İnegöl’deki öğrencilerimizle ve velilerimizle buluşturulması Etkin Eğitim Kurumlarının en önemli teması haline gelmiştir. Konu ile ilgili olarak Etkin Eğitim Kurumları kurucusu Sayın Ali DEMİRBAŞ, eğitimde gelecek için ortaya koyacağımız yenilikçi süreçler içerisinde bilgiyi edinmek ve gelecek için oluşturulacak vizyon için öğrencimiz olsun olmasın tüm İnegöl ilçesindeki öğrencilerimizi ve velilerimiz yapacağımız konferans ve seminer faaliyetlerine davet ediyoruz diyerek okulun İnegöl özelindeki sosyal sorumluluk bilincinin önem noktasını da sözleriyle ortaya koymaktadır.


 

Akademik tabanlı başarı ölçütü içerisinde İnegöl’de geçmiş dönemlerde, üniversite yerleştirme ortalaması göz önünde bulundurularak özellikle sayısal tabanlı eğitim noktasında Etkin Eğitim Kurumları İnegöl’de eğitimin merkezi haline gelmiştir.

İnegöl Etkin Fen ve Anadolu Lisesi Akademik Danışmanı Sayın Öğr.Gör.Tolga Bahadır ŞİMŞEK, Ezberci eğitim anlayışını bir kenara bırakarak öğrencinin akademik temelini etüt eden ve gelişimini sağlayabilecek, ders çalışma programlarını oluşturan, zaman yönetimi, araştırma becerileri, girişimcilik ve üretkenliği ön plana çıkaran bireyleri yetiştirebilmek için tüm eğitim kadromuzla çaba göstermekteyiz. Gelecek hedeflerimiz arasında Etkin Fen ve Anadolu lisesinde proje atölyeleri sayesinde yaratıcı düşünsel gücü ortaya koyan projeler üzerinde çalışmaktayız.

Özellikle Mart ve Nisan ayları içerisinde sektörün ileri gelen klinik psikolog, iş adamı ve sektörün önde gelen kimlikleriyle İnegöl halkını buluşturmak istemekteyiz. Kariyer planlaması ve gelişim açısından Etkin Fen ve Anadolu Lisesi tüm gençlerle ve velilerle buluşmayı misyon edinmiştir.

Editör: Süper Kanal TV