Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası, Bakkallar Odası ve Terziler Odası tarafından geçtiğimiz Cuma günü toprağa verilen Zabıta Amiri Lütfü Dalga için Cumartesi Pazarında 3 bin kişilik aşure ikram edildi.
Belediye Başkan Vekili Alper Taban, Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, Zabıta Müdürü Osman Kalkan, Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut, Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya, Terziler Odası Başkanı Selim Malçok, Elektrikçiler Odası Başkanı Yakup Ulama, İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği (İZED) Başkanı Halil Peynirci, zabıta memurları, esnaflar, merhum Zabıta Amiri Lütfü Dalga’nın yakınları ile vatandaşlar katıldı.
Aşure ikramı sonrasında bir konuşma yapan Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut, “Çok sevdiğimiz mesai arkadaşımızı kaybettik. 30 seneden beri pazarlarda birlikte çalıştık. Onu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Muharrem ayı nedeniyle onun hayrına aşure ikramında bulunmak istedik ve onu yad etmek istedik. Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası, Bakkallar Odası ve Terziler Odası olarak düzenlediğimiz aşure ikramımıza katılan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Belediye Başkan Vekili Alper Taban ise, “Bugün Cumhuriyet Bayramı ve bir hüznü beraberinde yaşıyoruz. Dün çok değerli çalışma arkadaşımız Zabıta Amirimiz Lütfü Dalga’yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sağ olsun bugün esnaf oda başkanlarımız bir araya gelerek ve malumunuz Muharrem ayı sebebiyle aşure geleneğimiz var. Bunu da içine katarak hem de kaybettiğimiz personelimizin de ruhuna hediye etmek üzere burada bir program tertip ettiler. Ben bu hassas davranışları için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten kaybettiğimiz arkadaşımız geçmiş 30 yıllık mesleki hayatında o kadar güzel işler yapmış ki, tüm esnaflarımızın sevgisine mazhar olmuş ki, onlarda bugün böyle bir davranış içerisine girdiler. Dolayısıyla ben kendilerini takdir ediyorum, teşekkür ediyorum. Buradan amirimizi de rahmetle anıyorum, mekanı Cennet olsun” şeklinde konuştu.
Editör: Süper Kanal TV