İnegöl’de 01 Ocak 2018’de başlayıp 31 Mart 2018’de sona eren 11 esnaf odasının genel kurulunun tamamlanmasıyla birlikte, odaların Başkan ve yönetimleri belli oldu. 3 aylık süreçte belirli aralıklarla yapılan genel kurullar neticesinde 10 oda başkanı güven tazeleyerek görevine devam ederken, sadece 1 odada değişim yaşandı. Kongre süreçlerini tamamlayan esnaf odası Başkanları, yapılan genel kurullara katılan Belediye Başkanı Alper Taban’a iade-i ziyaret ve teşekkür amacıyla ziyaret gerçekleştirdi.

“KONGRELERDE SAĞLADIĞINIZ DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ”
Bugün 09.30’da Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, esnaf odası başkanları Belediye Başkanı Alper Taban’a yeni görevinin hayırlı olması dileklerini de iletti. Ziyaret sırasında oda başkanları adına Elektrikçiler Odası Başkanı Yakup Ulama bir açıklama yaptı. Ulama; “01 Ocak-31 Mart tarihleri arasında 11 odamızın seçimlerini icra ettik. Tüm oda başkanlarımız olarak sizler bizim kongrelerimize katılıp bizlere destek oldunuz. Biz de size iade-i ziyarette bulunmak istedik. 11 odamızın seçimleri tamamlandı. Sadece 1 odamızın başkanı değişti. Orada da Başkanımız görevi bıraktığı için Başkanvekilimiz yeni Başkan olarak seçildi. Sizlere de bu vesileyle yeni görevinizde başarılar dilemek, hayırlı olsun dileklerimizi iletmek istedik. Kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz” dedi.

ŞEHRİ SADECE BELEDİYE BAŞKANININ YÖNETMESİ MÜMKÜN DEĞİL
Belediye Başkanı Alper Taban ise esnaf oda başkanlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Bu ziyaretlerden çok mutlu oluyorum, çünkü bir şehri sadece bir Belediye Başkanının tek başına yönetmesi mümkün değil. Bu şehrin dinamikleri; bizim güler yüzlü oda başkanlarımız, onların değerli yöneticileri, şehrin içerisinde yer alan STK’lar bu şehrin önemli noktaları. Dolayısıyla biz her birinin görüşünü önemsiyoruz. Hepsinin fikrini almaya, İnegöl’e katkı koymaya davet ediyoruz” diye konuştu.

KATKI SAĞLAMAYA HAZIRIZ
Başkan Taban, esnaf odalarının kongre süreçlerinin tamamlandığını da hatırlatarak; “Sizler de odaların seçim süreçlerini tamamladınız. Sizlere de hayırlı uğurlu olsun. Göreve gelen arkadaşlarımıza Allah gayret ve kuvvet versin. Çünkü kolay değil. Üyeleri adına Başkanlarımız ve yöneticileri arka planda çok çalışmak zorunda. İhtiyaçlar çok, yapılması gereken işler çok, üyelerin hak ve hukukunu korumaya çalışmak, onların mevzuatsal ihtiyaçlarını gidermeye çalışmak gibi pek çok yapılacak iş var. Sizlere de Allah kolaylık versin. İnşallah kazasız belasız güzel bir dönem yaşanır. Ben de sizler için yapmamız gereken ne varsa bu katkıyı sağlamaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından oda başkanları Belediye Başkanı Alper Taban’a çiçek takdim etti.