Meclisin sonunda söz alan MHP´li üye Hakan Ergül, ilginç bir öneride bulundu. Yeni İnegöl bölgesinde eski İnegöl´ün yaşatılabileceğini ifade eden Ergül´ün önerini Başkan Alinur Aktaş´ta olumlu karşıladı.

Şubat ayı olağan meclis toplantısının sonunda söz alan MHP´li Meclis üyesi Hakan Ergül, “Korumalı metruk binalar var. Keşke yıkılsalar da çeşitli yollar veya evler yapılsa. İsmail Efendi caddesi üzerinde veya çevresinde metruk binalar var. 6 katlı binalar var orada. Kültür Tabiat Korumu Varlıkları Kurulu, eski İnegöl´ü yaşatamıyor. Her tarafta böyle parça parça yerler var. Benim bir önerim olacak. Biz eski İnegöl´ü mevcut İnegöl´de düşünüyoruz. Yeni yaptığımız plan içerisinde yeni İnegöl bölgesi Akhisar mahallesinde bir sokak seçip iki katlı imar olan yerlerde bir sokak veya iki sokakta altları işyeri üstleri eski İnegöl evleri olmak üzere nostalji yaşayabileceğimiz bir proje geliştirilebilir. Mimari Estetik Komisyonumuzda kuruldu. Böyle bir çalışma yaparak ileriye dönük Akhisar mahallesinde eski İnegöl´ü yaşatabiliriz.” Dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Harika bir fikir. Kesinlikle olabilir. Bunu düşünebiliriz. Vatandaş belki buna çok sıcak bakmayacaktır. Biz belediye olarak neler yapabiliriz? Getirilir belediye meclisinde bu konu tartışılır. Böyle bir sokak veya bölge var mıdır? Araştırma yapılsın. Benimde en büyük hayallerimden bir tanesi; o bölgelerdeki tescilli binaların yıkılıp mevcut alanın rahatlatılmasını düşünüyorum.” dedi.

Editör: Süper Kanal TV