Mobilyanın önemli alışveriş merkezlerinden olan Ertuğrulgazi caddesinin prestijini ve bilinirliğini artırmak adına kısa bir süre önce kurulan Ertuğrulgazi Caddesi Mobilyacıları Derneği yönetimi protokol ziyaretleri kapsamında Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.
Kurucu başkan olarak seçilen Bahadır Bayraktar ve yönetim kurulu üyeleri protokol ziyaretleri kapsamında ilk olarak Belediye başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret eden heyet 30 yıllık tarihi olan Ertuğrulgazi caddesinin yeniden hayat bulması için destek istediler.

Samimi bir havada geçen ziyarette konuşan Ertuğrulgazi Caddesi Mobilyacıları Derneği Kurucu Başkanı Bahadır Bayraktar, “Mobilyanın kalbinin attığı şehrimizde 1985 yılında Ertuğrulgazi caddesinde başlayan mağazalaşma süreci sadece bölgemizde değil yakın coğrafyamızda tasarımın, üretimin ve ihracatın çok kısa sürede merkezi haline gelmiştir. Ertuğrulgazi caddemiz özellikle 2000 yılına kadar yoğun bir şekilde gerek Ortadoğu gerekse Balkanlara ihracatın yanında Türkiye’de markalaşarak mobilya sektörünün önde giden adeta kaynağı konumunda yol göstericisi durumunda olmuştur.2000 yılından sonra ise perakende mobilya satışı noktasında da uzmanlaşan Ertuğrulgazi caddesi esnafımız Türkiye’de mobilya alışverişi yapmak isteyen hane halkı için çok güzel mobilya alışverişi deneyimi sunmuştur” şeklinde konuştu.

“ERTUĞRULAGZİ CADDESİ SEKTÖRE DEĞER KATMAYA DEVAM EDECEK”
Dernekleşme sürecini anlatan Bayraktar, “Yaklaşık 30 yıldır başarılı bir şekilde giden bireysel doğal küme hareketi zaman içinde rekabet şartlarına ayak uydurabilmek adına geçen hafta bir karar alarak katılımcıların tamamın oy birliği ile birlikte hareket etmek, birlikte karar alabilmek ve daha dinamik olabilmek, rekabet gücümüzü artırabilmek, liderliğimizin hem Türkiye’de hem de bu coğrafyada devam edebilmesi adına dernekleşme kararı aldık. 100 üyemiz vardır. Kurucu yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımıza başladık. İnşallah bugüne kadar lider olan, sektörde çığır açan ve yol gösterici olan caddemiz, bundan sonra da yapacağı yatırımlarla yine sektörümüzde ve bu coğrafya da mobilya sektörü için önemli bir alışveriş merkezi olmaya devam edecektir. Bizler çağımızın gerekliliklerini yerine getirme adına hem fikiriz. Bunların farkındaydık. Sadece bir araya gelip bunları isimlendirmek kalmıştı. Derneğimiz adı Ertuğrulgazi Caddesi Mobilyacıları Derneğidir. 100 üyesi olan derneğimizin direk olarak istihdam sağladığı yaklaşık 8 bin çalışanı dolaylı olarak tedarikçileri ile birlikte 30 bine yakın insanı ilgilendiren bir doğal sektörel küme. İnşallah bu zamana kadar hem sektörümüze hem de şehrimize değer katan caddemiz bundan sonraki gelişmeler ile birlikte değer katmaya devam edecektir.”

ÜÇ PAROLA
Dernek olarak hayata geçirmek istedikleri üç parola hakkında da konuşan Bayraktar, “Bizler üç şeyi kolaylaştırma noktasında yola çıktık. Ulaşımı kolaylaştırmak, gelişimi ve alışverişi kolaylaştırmak. Ertuğrulgazi Caddemize gelmek isteyen vatandaşlarımıza öncelikle ulaşımı kolaylaştırmak ilk hedefimiz. Daha sonra yapacağımız tanıtım çalışmalarıyla caddemizi bilmeyen veya buradaki ürünler hakkında güncel bilgisi olmayanlara, reklama, tanıtım, sosyal medya, internet ve televizyon vb. araçları kullanarak farkındalığı ortaya çıkarmak. Daha sonra caddemizde yapacağımız değişik uygulama ve yatırımlar ile alışverişe gelen insanların memnuniyetini bir kat daha artırmak, bir daha alışverişe gelmelerini sağlamak ve çevreye de tavsiye etmelerini istiyoruz. Bundan sonra da caddemizden mutlu ve rahat bir şekilde mobilya alışverişlerini yapmalarını bekliyoruz. Bu şekilde şehrimize de değer katacağımıza inanıyoruz. Bu mana da derneğimizin kuruluşunun bilgisini vermek, hem de sektörümüz ve caddemiz ile ilgili çok değerli fikirlerini ve tavsiyelerini almak üzere bugün Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’ı ziyarete geldik. Bizleri kabul ettiği için çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 

MOBİLYACI ESNAFLARIMIZI KUTLUYORUM
Ertuğrulgazi Caddesi Mobilyacıları Derneği yönetiminin ziyaretinde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Öncelikle tüm mobilyacı ve sanayici arkadaşlarımıza hoş geldiniz demek istiyorum. Mobilya, İnegöl’ün her şeyi. Deyim yerindeyse bereket abidesi. Mobilya ile alakalı yatırımlar ve projeler yapmak, var olan eldeki değerleri de geliştirmek gerekiyor. Musibet gibi gözüken, sıkıntı veren bazı konuların aslında bir fırsata çevirmekte mümkün. Yapılan köprülü kavşakla birlikte sanki var olan oluşmuş bir sıkıntıyı bence bir araya gelerek bir fırsata dönüştürebiliriz.Arkadaşlar biliyorsunuz orada bir ihale yapıldı. Kısa bir süre önce Ak parti İlçe Başkanımız Sayın Adem Demirel bu konu ile alakalı bir açılama yaptı. İhalede güçlendirme çıktığı için evet doğrudur 7-8 ayda biten kavşaklar var 14 ayda kavşak bitirilemedi. Burayla ilgili ikinci bir ihale 16 Mayıs günü yapılıyor. Ay sonuna kadar muhtemelen ilan itiraz hepsi tamamlanır. Ve daha sonarda yaklaşık 1-1,5 ay sonra da alt bölüm, yan yollar ve benzeri yeşil alan düzenlemeleri yapılacak. Eş zamanlı olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi ile İnegöl Belediyesinin üzerine düşen görevleri olacak. Mobilyacı arkadaşlarımızı da bu durumu fırsata çevirmek adına bir araya geldiklerinden dolayı kutluyorum. Bir elin nesi var iki elin sesi var misali birlikten güç doğar.”
ERTUĞRULGAZİ CADDESİ GÜZEL BİR CADDE
Ertuğrulgazi Caddesinin 30 yıllık bir mazisinin olduğunu belirten Aktaş, “Dolayısıyla Ertuğrulgazi caddesini geliştirebilmek, çekici hale getirebilmek ve marka haline getirebilmek adına firmalarımızın ve kamunun üzerine düşlen görevler var. İnşallah yapılacak istişareler ile birlikte bunu ortaya çıkaracağız. Ertuğrulgazi caddemiz zaten güzel bir cadde. Mobilya ile alakalı farklı alternatif var ama Ertuğrulgazi Caddesi önemli bir alternatif. Bu gerçeği kimse değiştiremez. Eğer doğru bir şeyler yapıp bunun üzerine koyabilirsek bu konuyu daha da geliştirebiliriz. Bundan da İnegöl kazançlı çıkar.Şahsım ve kurumum üzerine düşen bir şey varsa her zaman hazır olduğumuzu ifade ediyorum. Bu vesile ile oluşturulan bu birlikteliğin hayırlı olması temennisiyle hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından ziyaretin anısına Ertuğrulgazi Caddesi Mobilyacıları Derneği Kurucu Başkanı Bahadır Bayraktar, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a çiçek takdim etti.
Editör: Süper Kanal TV