İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Bir işbirliği protokolü imzalamak üzere bir araya geldik. Bu protokolde uygulayacağımız projemizim adı ‘Sağlıklı Dişler, Engelsiz Gülüşler’dir. Projemizi İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz, Halk Eğitim Merkezimiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasındaki organizasyonla icra edeceğiz. Projemizde esas amaç şudur; Halk Eğitim Merkezimiz bünyesinde 23 Yaş ve Üstü engelli bireylerimize açtığımız kursumuz var, bu engelli bireylerimizin ağız ve diş sağlığı bakımları için Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz ile yapmış olduğumuz bir protokoldür. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizce görevlendirilecek diş hekimleri tarafından merkezimizde kursiyerlerimizin, bireylerimizin mutat diş ve ağız bakım ve kontrolleri yapılacaktır. Tedavi gerekiyorsa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine götürülerek ücretsiz bir şekilde tedavileri yapılacaktır. Buradaki tedavi ve bakımlar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz tarafından yapılacak ama eğer tedaviler merkeze giderek yapılacaksa kursiyerlerimizin oraya götürülmesi Halk Eğitim Merkezimizin ayarlayacağı araçlarla yapılacaktır. Amacımız kursiyerlerimizim, bireylerimizin bakımlarının daha sık yapılması, sağlıklı ağız ve diş yapısına sahip olmalarıdır. Çok değerli Başhekimimiz himayelerinde değerli diş hekimlerimiz, öğrenci ve bireylerimizin bakımlarını gerçekleştireceklerdir. Burada 2 tane koordinatörümüz var. Halk Eğitim Müdürlüğü tarafındaki koordinatörümüz Müdür Yardımcımız Seçkin Acar beydir, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizdeki koordinatörümüz de Başhekim Yardımcısı Hasan Güleryüz beyefendidir. Protokolümüzün süresi 1 yıldır. 1 yıl bittikten sonra yeniden değerlendirilebilir. Bireylerimize gösterdikleri ilgi ve alakadan ötürü Başhekimimize, Başhekim Yardımcımıza, Halk Eğitim Müdürümüze ve yardımcımıza, Şube müdürümüze teşekkür ediyorum. Engelli ve engelsiz tüm birey ve öğrencilerimize eğitimin yanı sıra sağlıklı bireyler olabilmeleri için destek vermek için çalışıyoruz. Başarılı olursak ne mutlu bize. Protokolümüz hayırlı olsun” dedi.
ŞİKÂYETLER YERİNDE TESPİT EDİLECEK
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekim Yardımcısı Hasan Güleryüz ise, “Bizim açımızdan geç kalınmış bir sorumluluk projesidir. Protokolün imzalanmasında bize yardımcı olan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyoruz. Teknik anlamda bunun yapılmasının esas nedeni hastaneye transferi mümkün olmayan engelli hastalarımızın bizzat kendi yerlerinde taramalarını yapıp ihtiyaç duyulduğu sırada hastanemize transfer ettirerek ayrıntılı şekilde tedavilerini sürdürmek, bunu aşarsa ameliyathane kullanılarak operasyonel işlemlerini devlet hastanesinde genel anestezi altında yapmaktır. Normal vatandaşlarımız gibi ağrısını belli eden, ağrıdığında ‘şu dişim ağrıyor’ diyebilen hastalar olmadıkları için bu hastaların şikâyetlerinin yerinde tespiti çok önemli. Bu bağlamda kendileriyle iyi bir koordine kurup gerekli bütün tedavileri yerine getirmeyi arzuluyoruz. Bunu sosyal sorumluluk projemiz addediyoruz.”

ÖRNEK PROJE
Diğer il ve ilçelerde örnek bir proje olup olmadığının sorulması üzerine konuşmasını sürdüren Güleryüz, “Henüz bunun örneği yok. Protokol olarak ilk defa yapılıyor. İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak daha önce tarama adı altında birçok yere gidip bazı problemleri tespit edip yerinde çözmeye çalıştık ama ilk defa bu kadar kapsamlı, sosyal aktivitesi yüksek bir organizasyon yapılacak. Hastaların taşınmasından tedavilerin yapılmasına kadar her aşamada sorumlu bulabileceğimiz kapsamlı bir protokol ilk defa imzalanıyor. Öncülük etmesini istiyoruz. Hastanemiz şahsında bütün hastanelerden de hassasiyet gösterileceğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Editör: Süper Kanal TV