Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi, İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS), Mobilyacılar Odası, Mobiliyum AVM, İMOTİM, Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi Derneği, İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD), İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ve İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği içinde bulunduğu İnegöl Mobilya Platformu tarafından, İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenen İ’Saloni Mobilya Fuarına yaklaşık 160 işadamı katılımıyla Yenişehir Havaalanından özel uçak kaldırıldı.
Bugüne kadar İnegöl’de birlikte hareket etme adına gerçekleşmiş en büyük oluşum olan İnegöl Mobilya Platformu tarafından düzenlenen fuar gezisinde İnegöllü mobilyacılar, mobilya sektöründe ki gelişimi ve yeni trendleri takip edecekler. Yeni pazar arayışları için ikili görüşmelerde yapacak olan mobilyacılar, İnegöl mobilyasının şuanda bulunduğu durumu da analiz edebilecekler.
İTHAL EDEN BİR ÜLKEDEN İHRAÇ EDEN BİR ÜLKE HALİNE DÖNÜŞTÜK
İ’Saloni Mobilya Fuarını, İnegöl ve Türkiye genelinden mobilyacılarında katıldığı dünyanın en büyük mobilya organizasyonu olduğunu belirten MÜSİAD Başkanı Halil Malkaç, “Yaklaşık 1,5 milyon ziyaretçinin gittiği fuara özel uçakla ve kendi imkanlarıyla 500’e yakın İnegöllü mobilyacılar katılacak. İnegöl mobilyası ilk olarak 1996 yıllarından itibaren uluslararası fuarlara katılmasıyla gelişimine başladı. Dünya mobilya trendleri takip edilerek, İnegöl mobilyası bugün bu noktalara geldi. İlk yurtdışı organizasyonu MÜSİAD İnegöl Şubesi tarafından 1997 yılında yapıldı. Mobilyacı işadamlarımız bu organizasyon sayesinde ilk pasaportlarını aldı. O günden bu yana hem mobilyamız gelişti hem de kalitemiz arttı. İthal eden bir ülkeden ihraç eden bir ülke haline dönüştük. Bunun yanı sıra bugün İnegöl mobilyası 180 ülkeye mobilya ihraç eden bir pozisyona geldi” dedi.

ULUSLARARASI FUARLARIN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK
‘Her zaman söylediğimiz gibi uluslararası fuarların önemi çok büyük’ diyen Malkaç, “Düne kadar ziyaretçi olarak katıldığımız fuarlarda, bugün stant açan firmalarımız var. Başta İtalya olmak üzere, Çin, Almanya, ABD ve Hindistan gibi birçok ülkede düzenlenen organizasyonlarda İnegöl mobilyacılarımız stant açıyor. Ayrıca B2B görüşmelerinde bulunuyorlar. Bu nedenle biz İtalya fuarını çok önemsiyoruz. Çünkü dünyanın buluşma noktası burası. Dünyada mobilya üreten ülkelerden buraya yeni trendler geliyor. Bu sayede İnegöl’ün bulunduğu noktayı görmüş oluyoruz.  Son 3 yıldır yaptığımız ziyaretlerde İnegöl’ün geldiği nokta inanılmaz derecede başarılı. Model ve tasarım anlamında biz dünyanın en iyi mobilya üreten ülkelerini yakaladık. Kalite noktasında da dünyanın en başarılı ülkelerinden biri haline geldik. 3 yıldır yapılan organizasyonlarla düzenlenen özel uçakla İtalya fuarına gitme geleneğini bu yılda sürdürüyoruz. Bu yılın en önemli özelliği İnegöl’de mobilya alanında faaliyet gösteren STK’ların ortak hareket etmesidir. Ben emeği geçen tüm STK’lara verdikleri katkı nedeniyle teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Süper Kanal TV