Okulların açılmasına sayılı günler kala İnegöl’de okullara öğrenci servisi çekecek araçlar nikah dairesi önünde Jandarma Trafik, İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri tarafından denetimden geçirildi.

İnegöl Servis Kooperatifi (İNSERKOOP) Cengiz Küçük “Biliyorsunuz okullar açılmak üzere. Servisler ile alakalı türlü türlü şeyler çıkıyor. Esas işleri yapan arkadaşlar bu işi korsan yapan arkadaşların yaptıkları işler yüzünden bizim arkadaşlarımız da mağdur oluyor. Bizde İnegöl’de sayın başkanım ile birlikte okullar başlamadan önce bütün araçlarımızı kontrolden geçiriyoruz. Hem emniyetteki hem de jandarmada ki arkadaşlara kolaylıklar sağlamış olacağız.”
“Biz kampüse yaklaşık 200 arabayla 4 bin öğrenci taşıyacağız. Köylerden gelen 80 tane aracımız var şehir içi araçlarımız var. İnegöl’de yaklaşık 470 araçla servis hizmeti vereceğiz.”


Denetimler hakkında konuşan Şoförler odası başkanı Bahattin Korkmaz “Biz her sene bu işi rutine koyduk. Burada bir nebzede noksanlarımızı görmüş oluyoruz. Ama gördüğümüz kadarı ile İnegöl’deki servisler Türkiye bazına baktığımızda eksiklikler konusunda çok daha duyarlılar. Bazen ufak tefek aksaklıklar olur. İnşallah yeni öğretim yılı hayırlı olur.  Burada 200 den fazla aracı emniyet jandarma ve bizim marifetimizle kontrol ediyoruz. Bizi İnegöl’de servisler olarak yaralayan sıkıntıya sokan korsan servisler. Bu daha önce İzmir’de İstanbul’da cereyan eden konular hep böyle servisçilere mal edildi. Servisin içinde öğrenci unutuldu kesinlikle bunu böyle bilinesin ki o araç korsan taşımacılık yapan. Servis ve korsan taşımacılık yapanlar kesinlikle ayırmamız lazım. “
Editör: Süper Kanal TV