Babasultan mahallesi ikamet eden hayvansever 86 yaşındaki Meliha Yörük, bahçeli evinde yıllardır mahallenin kedilerini besliyor. Yörük bahçede onlara bir oda hatta üşümemeleri için  soba bile kurmuş. Kediler hallerinden memnun aslında, ama meliha Yörük'ün tek bir isteği var oda kensine hayırseverlerden uzanacak bir yardım eli
Aslen inegöllü olan 86 yaşındaki Meliha Yörük, Uzun süre istanbulda sağlık sektöründe çalıştıktan sonra emekli oldu. Hayeli ise emekli olduktan sonra bahçeli bir eve kavuşmatı. Bunada babasultan mahallesinde aldığı ev oldu. Hayvan sevgisine çocukken tanıştı. Ama kediler onun için daha farklı 86 Yaşındaki Meliha Yörük'ün kedileri sevmesinin altında bir dram çıktı. 

ANNESİNİ KAYBETTİ KEDİLERLE BÜYÜDÜ

Daha ufak yaşta annesini hiç görmeden kaybeden yörük akrabaları tarafından kendisine verilen bir kedi ile yatıp kalktı. Kediler onun için çok farklı. Sağlık sektöründe uzun yıllar ebe olarak görev yapıp emekli olana kadar hayvanlara kedilere elinden gelince baktı ve bakmaya devam ediyor.

BABASULTAN MAHALLESİNDE EV ALDI MAHALLENİN KEDİLERİNE BAKIYOR

Emekli olduktan sonra bahçeli evine kavuşan Meliha Yörük mahallenin kedilerine sahip çıktı. Onlar için evin bahçesinde bir oda yaptı. Hatta kışın üşümesinler diye soba bile kurdu. Bununlada kalmayan Yörük odada kalmak istemeyen kediler içinde bahçe içerisinde bir kulübe yaptı.

KENDİ ELLERİYLE BESLİYOR

Emekli maaşı olan yörük mahallenin kedileri için maaşının çoğunu, yiyecekleri için harcıyor. Ancak kedilerinin sayısın da her geçen gün artış olunca artık onlara bakmakta zorlanmaya başladı. Yörük şimdi çocukları gibi sevdiği bu kedilere uzanacak hayırsever bir yardım elli bekliyor. 

DOĞA KOLEJİNDEN DESTEK!

inegöl doğa koleji sosyal sorumluluk projesi kapsamında  meliha nineye ellerinden gelen desteği zaman zaman veriyor. Konuyla ilgili açıklama yapan doğa kolejinde öğretmen olan Ebru Bekil gerçekten bizler kendisini takdirle karşılıyoruz. Okul olarak bizler zaman zaman elimizden gelen desteği kendisine vermeye çalışıyor. Başka hayırseverlerinde destek vermesi gerektiğine inanıyoruz. diye konuştu.

Editör: Süper Kanal TV