İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hatun Malgaralı, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Müfide Karaduman’ın da katıldığı atölye çalışmasında, eğitmen Gökhan Yenipazar tarafından satış sürecini belirleyen taktik ve uygulamalar anlatıldı. Yenipazar, katılıcılara satışın kimyası, satış ve yaşam, satışa imaj oluşturan temeller ile satışta müşteri memnuniyeti konularını örnek uygulamalarla aktardı. Satış sürecinin başarılı biçimde tamamlanması için üründe kalite standardının yüksek olması gerektiğine dikkati çeken Gökhan Yenipazar, kalitesiz veya defolu ürün satışı yaparak müşteri memnuniyeti ilkesinin devamının sağlanamayacağına da vurgu yapıp, satış sürecinde dikkat edilmesi gereken konular hakkında şunları söyledi:

“Ürünü pazarlayan veya satan kişi olarak, dış görünüşünüze, ses tonunuza ve konuşmanıza çok dikkat etmelisiniz. Tüm araştırmalar gösteriyor ki insanlar sizin ne söylediğinizden çok nasıl söylediğinize bakıyorlar. Kendinden emin, kendini ve malını iyi tanıyan bir satış elemanı karşısındakine daha çabuk güven veriyor. Buradan şu da anlaşılmalı ki karşınızdakine güven vereceksiniz. Duruş, oturuş çok önemlidir. En önemli noktalardan birisi ise çok konuşmak değil iyi bir dinleyici olmaktır. Sürekli pozitif, enerjik olmalısınız. Bu noktada verdiğiniz sözü tutacaksınız. Tutamayacağınız sözü de vermeyeceksiniz. Bunun için de mutlaka ve mutlaka görüşmelerinizde not tutmalısınız.”

EĞİTİM ÇALIŞMALARINA ÖNEM VERİYORUZ

Eğitim sonrasında katılımcılara sertifika verilirken, bu tür eğitimlerin çok önemli olduğunu altını çizen İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, günümüzde uluslararası düzeyde rekabet yaşandığını belirterek, bu süreçte müşterilerle kurulan ilişkinin doğru olması gerektiğini söyledi. Başkan Uğurdağ, “İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak, hazırladığımız stratejik plan doğrultusunda üyelerimize ve personelimize ihtiyaç duyulan her konuda gerekli eğitimleri veriyoruz. Odamızın düzenlediği bu eğitimler çok önemli. Bugünkü eğitime katılan üyelerimizin bundan sonraki süreçte müşterilerine karşı davranışların ve diyaloglarının olumlu yönde değişeceğine inanıyorum. Odamızdaki eğitim programları önümüzdeki süreçte de artarak devam edecek” dedi.