Protokol öncesi İlçe Milli Eğitim Müdürü yaptığı açıklamada;

“Bu protokol ile örgün ve yaygın eğitim kapsamındaki din eğitim ve öğretimi faaliyetlerinde, İnegöl Millî Eğitim Müdürlüğü ile İnegöl Müftülüğü iş birliği çerçevesinde, resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim çağındaki öğrencilerimize millî, manevî, ahlâkî, insani ve kültürel değerlerimizin benimsetilmesi.”

“Onların meslekî, akademik, sportif, sanatsal, kültürel, sosyal ve yabancı dil gibi alanlarda yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi, onlara çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerin kazandırılması, öğretmenlerin ve din görevlilerinin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır.”

MÜFTÜLÜK KURUMSAL DESTEK VERECEK

“Müftülük tarafından, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri ile sosyal-kültürel etkinliklere eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde öğretmen ve öğrencilerin katılımları sağlanacak.

Hafız öğrencilerin eğitim gördüğü Anadolu İmam Hatip Liselerine, hafızlık çalışması olan imam hatip ortaokullarına; alanında uzman din görevlisi ve kurs öğreticilerinin eğitim desteği başta olmak üzere İlçe Müftülüğünün kurumsal katkı yapmasına imkân sağlanacak.”

DİN EĞİTİMİ SEVDİRİLECEK

“Okul öncesi kurumlarında açılan Dinimi seviyorum ve öğreniyorum’ projesi bu yıl büyük ilgi görüyor. Kur’an-ı Kerim, Arapça, din ve ahlak eğitim ve öğretimi alanındaki öğretim programları ve eğitim materyallerinin hazırlanmasında ve geliştirilmesinde iş birliği yapılacak” dedi.

GELECEĞE YÖNELİK ÇOK GÜZEL BİR PROJE

İlçe Müftüsü Müftü Kazım Güzel ise “Devlet-millet kaynaşmasının kurumlar arası işbirliğinin bir ifadesi bu. ‘Ben muallim olarak görevlendirildim’ diyen bir peygamberin varisleri olan kürsü insanlarının eğitime destek vermesi, milli-manevi, dini-ahlaki ve insani değerlerimizi, gelecek nesillere öğretme adına bir işbirliği, hayırda hizmette ve güzellikte yarışma ve yardımlaşmanın ifadesi olarak buradayız.”

“İnegöl’de ileriye dönük çok güzel hizmetlerin oluşmasına zemin oluşturacak bir gayret. Bu protokolün geleceğe yönelik çok güzel meyveler vereceğine inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Konuşmanın ardından protokol imzalandı.

Editör: Süper Kanal TV