Çin’de başlayarak tüm dünyada binlerce insanın ölümüne sebep olan ve olmaya da devam eden korona virüsü (Covid-19) salgınına karşı tüm dünyada olduğu Ülkemizde de önlemler alınmaya devam ediyor. Ülkemizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlar, belediyelerin almış oldukları önlemlere rağmen virüs ülkemizde de hızla devam ediyor. Binlerce insanın ölümüne sebep olan bu salgın için artık esnaflarda bir dizi önlemler alamaya başladılar.  İnegöl’de uzun yıllardan beridir eczacılık yapan Bedri Boyrat isimli bir esnaf hem çalışanlarının hem de müşterilerinin sağlığını ve bu salgından korunmaları için eczanesinde bulunan tezgahları cam kabinler ile kapattı. 
Alınan bu önlem ile Eczane çalışanlarının arkasında durduğu banko üzerine cam koruma alanı yapıldı. Böylece eczaneye gelen müşterilerle çalışanlar arasındaki alanı birbirinden ayırarak korona virüsüne karşı önlem almış oldu.
İnegöl’de uzun yıllardan beri eczacılık yapan ve korona virüsüne karşı önlem alan Eczane sahibi Bedri Boyrat konu ile alakalı yaptığı açıklamada; “Sağlık sisteminin birinci basamaklarından biri olan eczanelerimiz insanlarımızın ilk uğrak yeri olması sebebiyle hem kendilerinin hem de çalışanlarımızın bu virüsle ilgili olarak mesafeyi sağalmak adına camekan sistemimiz ve aynı zamanda eczane içerisinde mesafe kontrolünü sağlamakla ilgili çalışmalarımız söz konusu. Bununla ilgili olarak tedbirler odalarımıza göndermiş olduğu bilgiler dahilinde eğitim çalışmalarını yapmaktayız.  İlk söyleyebileceğimiz konu hastalığın bulaşmaması konusunda vatandaşların evlerinde dışarıya çıkmaması. Bu konuda vatandaşlarımız duyarlılığı oldukça iyi dönüşlerimiz çok iyi alıyoruz. Hiç bir sıkıntı yaşamadık Kendileri de bu konuda duyarlı davranıyorlar hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.