İnegöl'de düğünde havaya ateş açılması sonucu başına isabet eden kurşunla yaşamını yitiren Necmi Çelik'in (57) ölümüyle ilgili tutuklu bulunan Ramazan T'nin inegöl ağır ceza mahkemesinde yargılanması devam ediyor. Hakim karşısına çıkan tutuklu sanık ifadesinde düğünde bir çok kişinin ateş ettiğini kendisinde silah kullandığını belirterek, Hayatını kaybeden şahsın kendi silahından çıkan mermi sonucu ölmediğini belirterek suçsuz olduğunu ve beratını talep etti.
  Tutuklu Sanığın savunmasını yapmasının ardından savcısı mütalaasını verdi. Savcı mütalaasında, ‘Olası kasıtla adam öldürme’ suçundan yargılanan  Ramazan T'ye 25 yıl hapis cezası verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti Ramazan T'nin tutukluluk haline devamına ve duruşmayı  Aralık ayına erteledi.


  Olay
  7 Ekim 2018 tarihinde düğünde havaya ateş açılması sonucu başına isabet eden kurşunla yaşamını yitiren 55 yaşındaki Necmi Çelik'in  ölümüyle ilgili gözaltına alınan Dönmez Mahallesi muhtarı Mustafa A., Akbaşlar Mahallesi muhtarı Eyüp A. ile Ramazan T. ve Özcan B., jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şahıslar savcılığın ek gözaltı kararının ardından mahkeme terir edildi. Bir gün ek gözaltının ardından akşam saatlerinde 4 şahıs tekrar savcılık ifadesinin ardından mahkemeye sevk edildi. 2'si muhtar 4 kişi çıkarıldığı mahkemede şahıslardan Ramazan T, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


  DÜĞÜN DEĞİL SAKİN CEPHANELİK
  Olay sonrası titiz çalışmaları neticesinde cinayette kullanılan ve Ramazan T'ye ait olan tabancada olay yerinde 150 metre illerinde poşet içerisinde ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 21 adet fişek çalıların arsında ele geçirildi. Ayrıca düğün meydanında 4 adet tabanca, 5 adey Av tüfeği, 6 adet kuru sıkı tabanca  ele geçirildi ve 16 şahıs hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.