Hayrat Vakfı Hayrat İnsani Yardım Derneği öncülüğünde hayırseverler, İnegöl Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile temin edilen gıda ve giyim ürünlerinin bulunduğu iki TIR, Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.
YİNE ÇOK HAYIRLI BİR İŞ

Fatih Cami yanındaki parkta düzenlenen törenle yardım TIR´ları dualar eşliğinde uğurlandı. Düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Yine çok hayırlı bir iş için bir araya geldik. Hayrat Vakfına, bağışlar yapan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Bu milletin evlatları hamdolsun, hem yurt içindeki doğal afetler veya benzeri konularla alakalı işlere sahip çıkıyor, beraberinde de bütün Müslüman coğrafyasına sahip çıkmaya çalışıyor. Birkaç gün önce Artvinliler Derneği marifetiyle Artvin´e yardımlar gönderilmişti. Bu günde yine Bayırbucak Türkleri ile alakalı Hayrat Vakfının hayırseverler marifetiyle yapmış olduğu çalışma sonucunda doldurulan TIR´lar gönderilecek. Ortadoğu´ya açılan kapının kan ve gözyaşı ile dolması, Müslüman alemine yapılan zulümden kaynaklanan bir acıyı bize veriyor. Beraberinde ticareti aktivitemizi olumsuz etkiliyor. Bu manada önemli hamleler yapılıyor. Hayat devam ediyor. Oradaki insanların ihtiyaçları devam ediyor. Çocukların, kadınların ve yaşlıların hallerini televizyonlarda izliyoruz. Bir gün Allah göstermesin aynı durumlara düşebiliriz. Bu ülkenin evlatları bu işe ciddi manada sahip çıktığını görüyoruz” dedi.

BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ İÇİN

Hayrat Vakfı Hayrat İnsani Yardım Derneği Başkanı İbrahim Şahin ise, “4 yılı aşkın bir süredir devam etmekte olan Suriye´deki acı tablo hepimizin yüreklerini gün geçtikçe daha da kanatıyor. Batının ikiyüzlülüğü ve menfaatleri uğruna maalesef dünyada Müslüman coğrafyada kan ve gözyaşı ve zulüm eksik olmuyor. En büyük temennimiz ve gayretimiz ise, bu kan ve zulmün, gözyaşlarının bir an önce bitmesidir. Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak bu zulmün başlangıcından itibaren oradaki kardeşlerimize uzanan bir el olmayı sürdürme çabası ve gayretindeyiz. Bugün de iki yardım TIR´ımız birisi gıda malzemesi, diğeri kışlık elbise ve battaniye olmak üzere Bayırbucak Türkmenlerinin ihtiyaçlarına katkı sağlamak üzere sizlerin maddi ve manevi destekleriyle hazırlamıştır. Bizler Hayrat Vakfı Hayrat İnsani Yardım Derneği ve Rehber-Der olarak bu hizmete vesile olan Bursa Büyükşehir Belediyesine, İnegöl Belediyesi ve tüm Hayrat Vakfı gönüllülerine, sivil toplum kuruluşlarımıza, emeği geçen kurum ve kuruluşlarımıza, hayırsever hemşerilerimize huzurunuzda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Üzerimizdeki bu vazifeyi Allah rızasına uygun bir şekilde yerine getirmeyi dua ve niyaz ediyorum. Tekrar hepinize teşekkür ederek, hürmetlerimi arz ediyorum. Allaha emanet olunuz” dedi.

İNANIYORSANIZ ÜSTÜNSÜNÜZ

İnegöl Vaizi İsmail Yıldırım´da, “Müslümanlar kardeştir. Allah´a inananlar üstündür. Ama bizim inancımızda ve kardeşliğimizde herhalde bir kusur var ki, dünyada Müslümanlar üstün durumda değil. Halbuki Allah; inanıyorsanız üstünsünüz diyor. Allah dinimizi doğru anlamayı, kardeşliğimizi gözden geçirmeyi, safları sıklaştırarak, kucaklaşarak dünya Müslümanları ile birlikte hareket etmeyi Mevlam nasip etsin. Oradaki kardeşlerimize yardım etmek, evimizin ihtiyacını karşılamaktan daha geri olmamalıdır. Allah Müslümanların yardımcısı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından yardım TIR´ları, Müftü Kazım Güzel´in duasıyla uğurlandı.

Editör: Süper Kanal TV