Bursa ziyaretinin ardından İnegöl’de yeni kurulan Demokratik Sol Parti İnegöl İlçe Binasının açılışına katılan Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakallı, açılışın ardından parti binasında teşkilatı ile görüştü.

Açılışın ardından açıklamalarda bulunan Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakallı, “Türkiye’de ekonominin çivisi çıkarıldı. Üretimin olmadığı yerde insanların alım gücünün yerlerde sürüldüğü dönemde, devletin zorlaması ile sonuç alabilmesi ve bu sonucun uzun sürme olanağı maalesef yok ve ekonomi kurallarına aykırı. Üreticinin desteklenmesi ve rant üzerinde kurgulanan bir sistemden toplumun kurtarılması gerekir. Bir fırsatçılıktır aldı gidiyor. Biberin 25 TL olduğunu gören yoktur bu ülkede. Bu sorgulanması gerek bir konu. İşin en ilginç tarafı; mesleki anlamda en basiretsiz, en bilgisiz maliye bakanı ile karşı karşıyayız. Sebze ve meyveler olmasa enflasyon olmayacak diyebilecek kadar konudan uzak olduğunu gösteren maliye bakanı vardır ve bu Türkiye’nin talihsizliğidir. Geçmişte bir Milli Eğitim Bakanı vardı okullar olmasa Milli Eğitim’i çok güzel yönetirim demişti. Buda ona benzer bir söylem. Cumhurbaşkanımıza önemli görevler düşüyor. Bu gidiş iyi bir gidiş değil. Bu aklı kendilerine kim verdiyse, etrafındaki akli selim insanlar ile devleti yönetme tecrübesi olan siyasi partilerden ve başta DSP ile fikir alışverişi oluşturulması lazım. Biz onlara doğru yolu gösteririz. Biz bu devleti büyük bir batağın içerisinden çıkardık. Devletimize ve milletimize hizmet etmekten çekinmeyiz. 4 yıl daha kendileri iktidardalar. 31 Mart’tan sonra ne olacak bunu 1 Nisan’da toplum ile birlikte belirleyeceğiz. Bizim inancımız şu ki 1 Nisan’dan sonra DSP çalışmalarını en net bir şekilde ortaya koyacak ve 2023’ün belirleyici partisi olacak” diye konuştu.

DEMOKRASİYE İNANAN HERKESE KAPIMIZ AÇIK 
“Bu 2 partili sisteme yönelik bir dayatma ile Türkiye karşı karşıya” diyerek konuşmasını sürdüren Aksakal, “Bu Cumhuriyetin bütün temellerini kaldıracak bir girişim. Bunu 31 Mart’ta bozmak zorundayız. DSP bu ülkenin gerçeklerinden ortaya çıkmış ve kurulmuş bir partidir. Hiçbir zaman halkımızı seçeneksiz bırakmayacağız. Kendi adaylarımız ve değerlerimizi savunan arkadaşlarımız ile toplum karşısına çıkacağız ve DSP’ni ak güvercinli logosunu göreceksiniz. Kendilerine dayatılan adayları seçtirilmesine inat bu millet tıpış tıpış oy vermeyecek, beğendiği adaya oy verecek. DSP’nin kapıları demokrasiye inanan herkese açık. Cumhuriyet değerlerine gönülden inanan tüm yurttaşları DSP adaylarını desteklemeye davet ediyoruz. Bugün İnegöl’de Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Murat Özbilge ve İnegöl Belediye Başkan Adayımız Halil Büyükışıklar sizlere hizmet etmek için var gücü ile çalışacaklar. Destek sizden hizmet bizden” dedi.