Demokrat Parti İnegöl İlçe Başkanı Murat Balakuş ve yönetim kurulu üyeleri, Pazar günü gerçekleştirilecek olan olağan kongre öncesi yemekte bir araya geldi. Programda yerel seçimlerde parti için geçmiş dönem yöneticilerle görüş ayrılıklarının yaşandığının hatırlatılması üzerine Balakuş, “ Yerel seçimde fikir ayrılıklarına düştük ama onlar o dönemde kaldı. Onlar bize saygı duydu, biz de onlara saygı duyduk. Bir kırgınlık bir dargınlık olmadı. Onlar bizim ağabeyimiz” dedi.

Pazar günü yapılacak olan Demokrat Parti İnegöl İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi öncesi, başkan Murat Balakuş ve ekibi, istişare toplantısı için yemekte bir araya geldi.

Programda açıklamalarda bulunan Balakuş, şu ifadeleri kullandı: “22 Ağustos Pazar Günü Genel Başkanımız Gültekin Uysal ve Ordu Milletvekilimiz Cemal Enginyurt’un katılacağı kongremizden önce bir araya gelelim, istişarelerde bulunalım istedik.  Gerekli duyuruları yaptık. Yine tekrar olarak İnegöl ilçe kongremize herkesi bekliyoruz. Yeni bir dönem. Yeni yönetim kurulu arkadaşlarla, taşın altına elini koyacak arkadaşlarla beraber, tecrübeli abileri de aramıza katarak İnegöl halkının karşısına çıkacağız. Hizmete talip olacağız. Demokrat Parti’yi layık olduğu yere getirmek için yerelde ve genelde mücadele edeceğiz. Daha fazla çalışarak, daha fazla program yaparak önümüze bakacağız. Güzel bir kongre olacak. Bir demokrasi şöleni olacak. İnegöl için Bursa’mız için ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. İnegöl siyasetine kaldığımız yerden devam edeceğiz” 

Yerel seçimlerde diğer partilerle birlikte koalisyonun gündeme geldiği ve daha sonra Demokrat Parti’nin bu koalisyondan çekildiği programda hatırlatıldı.

Bu hatırlatmanın üzerinde açıklamalarda bulunan Balakuş, geçtiğimiz yerel seçimlerde genel merkezin talimatı ile herhangi bir adayı desteklememe kararı aldıklarını ve kendi adayları ile yola çıktıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Yerel seçimde fikir ayrılıklarına düştük ama onlar o dönemde kaldı. Onlar bize saygı duydu, biz de onlara saygı duyduk. Bir kırgınlık bir dargınlık olmadı. Genel merkezden aldığımız görev doğrultusunda Belediye Başkan Adayımız Aydın Savaş ağabeyimiz ile beraber kısıtlı imkânlarla çıktık. Ben göreve geldiğimde 8 sene önce görevi 156 oyla adım. Kimseyi yermiyorum. Üzerine bir Cumhurbaşkanlığı, referandumu ve yerel seçim geçirdik. Kazancımız oldu mu evet oldu. 156 oy gitti ve 2 binleri, 3 binleri partimizde konuşmaya başladık. Bizim kimseyle bir kırgınlığımız yok. Onlar bizim abilerimiz. Kapılarımız her zaman açık. Kongremize hepsini davet ettik. O günün şartları öyle gerekiyordu. Değiş ne? Biz katiyetle o günde ifade ettik; bu partinin hiçbir şekilde fikriyatını da oluşumunu da pazarlık konusu yapmayız. Genel merkezin talimatı doğrusunda elimizden geleni yapacağız. Dargınlık yok, kırgınlık yok, her şey güzel. Kongre salonuna da hepsini bekliyoruz”

Editör: Süper Kanal TV