İnegöl Belediyespor ile Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) sporcuları tarafından organize edilen doğa yürüyüşünde yaklaşık 100 sporsever, Evliya Çelebi Yolu üzerindeki parkurda doğayla buluştu. 
İnegöl Belediyesi ile Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) Trekking sporcuları tarafından geçtiğimiz Pazar günü doğa yürüyüşü düzenlendi. Her hafta farklı parkurlarda gerçekleştirilen yürüyüş, bu hafta Evliya Çelebi Yolu 
Üzerindeki parkurda gerçekleştirildi. Likya Yolu başta olmak üzere Türkiye’deki 17 adet yürüyüş rotasının oluşumu, bakımı, korunması ve tanıtımından sorumlu olan ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı tavsiyesiyle kurulan Kültür Rotaları Derneği’nin (KRD) Avrupa’daki büyük yürüyüş ağını Türkiye’ye getirme çalışmasıyla canlanmış olan Evliya Çelebi Yolu üzerindeki parkurlardaki yürüyüşe yaklaşık 100 doğasever katılım gösterdi.

EVLİYA ÇELEBİ YOLUNDA 15 KİLOMETRE YÜRÜDÜLER
Pazar günü sabah saat 08.00’da İnegöl Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi önünde kendilerini bekleyen araçlarla etkinliğin başlangıç noktasına doğru harekete geçen doğaseverler, Babasultan Mahallesi’ne gelerek araçlardan inerek yürüyüş sorumlularının uyarı ve bilgilendirmelerinin akabinde etkinliğe start verdiler. Yağışlı havada keyifli bir yürüyüşe imza atan doğaseverler yaklaşık 7 kilometrelik zorlu rampa çıkışının ardından öğle molası vererek ihtiyaçlarını giderdiler. Yağmurun dinmesi ve hava koşullarının iyileşmesinin ardından daha rahat bir yürüyüş gerçekleştirmeye başlayan doğaseverler, gezdikleri yerleri fotoğraflayarak anı ölümsüzleştirdiler. Toplamda 15 kilometre olan parkur Cerrah Mahallesi’nin üst bölümlerinde sona erdi. Sakatlıksız ve sorunsuz bir şekilde sonlandırılan yürüyüşte doğaseverlerin büyük keyif aldıkları gözlendi. Doğaseverler, yürüyüşün bitmesi ile birlikte bölgede kendilerini bekleyen araçlara binerek İnegöl’e döndüler.

Editör: Süper Kanal TV