Dostum projesi içerisinde yer alan alternatif spor dalları eğitim programı kapsamında okçuluk ve ilk yardım branşında eğitimlerini tamamlayan doğa severlere gerçekleştirilen tören ile sertifikaları takdim edildi.
İnegöl Belediyesi tarafından Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı(BEBKA) desteği ile kısa bir süre önce açılışı gerçekleştirilen Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (Dostum) kapsamında okçuluk ve ilk yardım eğitimlerine katılan doğa tutkunlarına Mobilya Müzesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen tören ile sertifikaları takdim edildi. Törene Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit’in yanı sıra belediye meclis üyeleri, Ak Parti İlçe Teşkilatı mensupları ile Doğa tutkunları katıldı. Törende konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit “ Dostum Projesinin hayata geçmesi ile İnegöl’ün ve Yeniceköy’ün alternatif sporların çekim merkezi olacağını söylerken, İnegöl’ün bu alanda önemli bir katma değer de kazanacağını belirtti.

HEDEF; SPOR VE TURİZM FAALİYETLERİ İLE ANILAN BİR ŞEHİR OLMAK
Sertifika Töreninde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit; “İnegöl Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz projeler ve yatırımlarla şehrimizin bilinirlik ve prestijini arttırmaya çalışırken diğer yandan da kentimizin hem ekonomik alanda hem de sosyo kültürel alanda daha iyi noktalara gelmesi için çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda spor ve turizm faaliyetleri ile anılan bir şehir olmak hedefi ile Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’ın önderliğinde çeşitli projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Özellikle doğa turizmi ya da diğer bir deyişle ekoturizmin dünya turizmi içinde son yıllarda ön plana çıkmasıyla şehrimizin bu alanda gizli kalmış olan zenginliğini Bursa Valimiz Sayın İzzettin Küçük’ün katılımlarıyla kısa bir süre önce açılışını Yeniceköy’de gerçekleştirdiğimiz “Doğa Sporları ve Turizm Merkezi DOSTUM projesi ile hem Türkiye’nin hem de Dünya’nın tercih edilen ve beğenilen bir markası haline getirmeye çalışıyoruz.

OKÇULUK VE İLK YARDIM 
Alternatif spor dallarının merkezi olmayı hedefleyen Dostum projesi içerisinde yamaç paraşütü, fotosafari, kampçılık, okçuluk, ilk yardım, trekking, bisiklet ve motocross eğitimlerimiz sona erdi diyen Yiğit; “Eğitimlerin verilmesinden sonra bildiğiniz üzere branş branş bu spor dallarında eğitim alan kursiyerlerimize sertifikalarını takdim ediyoruz. Bu akşamda okçuluk ve ilk yardım eğitimi alan kursiyerlerimize sertifikalarını takdim etmek için bir araya geldik.

“DOSTUM İLE İNEGÖL DOĞA SPORLARININ ÇEKİM MERKEZİ OLACAK”
İnegöl, Allah’a hamdolsun şöyle bir başınızı kaldırıp etrafınıza baktığınızda fark edeceğiniz gibi cennet misali muhteşem bir doğaya sahibiz diyen Yiğit; “Yaylaları, suları, ormanları ve bunların içerisinde keşfedilmemiş yüzlerce doğal güzelliklerle bir yeryüzü cenneti... Şimdi İnegöl’ü doğasıyla temiz havasıyla, doğal güzellikleriyle tanıtma ve bu potansiyeli ortaya çıkarma zamanı. Bu amaçla doğa sporlarının bir çekim merkezi olacak Yeniceköy Mahallemizde BEBKA desteği ile “Doğa Sporları ve Turizm Merkezi DOSTUM projesini hayata geçirdik. Doğa Sporları ve Turizm Merkezimizde doğaseverlerimiz; doğa yürüyüşleri, okçuluk, motocross, bisiklet, atv safari, offroad, foto safari, yamaç paraşütü, hafif sivil uçaklar, balık tutma, deniz bisikleti, kampçılık gibi pek çok doğa sporunu yapma imkanına kavuşacak bu sayede İnegöl yeni bir çekim alanına daha sahip olacak. DOSTUM doğayı sevenler, sporu sevenler, alternatif spor branşlarıyla tanışmak isteyenler ve bu alanlarda kendini geliştirmek isteyenler için hazırlanmış bir merkez. Biz inanıyoruz ki DOSTUM projesiyle çok güzel işlere imza atacağız” dedi.

Yiğit son olarak; “Dostum projesi kapsamında alternatif spor dalları eğitim programı dahilinde doğa tutkunlarına bu akşam takdim ettiğimiz okçuluk ve ilk yardım sertifikalarının katılımcılarımıza hayırlı olmasını dilerken, doğa severlerin şehrimizin doğal güzelliklerinin tanıtılmasına ve bu alanda hem ulusal hem de uluslararası platformda önemli bir noktaya gelinmesine öncülük edeceklerine sonuna kadar inanıyorum” dedi.

Törenin sonunda Dostum Projesi kapsamında Okçuluk ve İlk Yardım branşında eğitimlerini tamamlayan doğa tutkunlarına sertifikaları takdim edildi.
Editör: Süper Kanal TV