Edinilen bilgilere göre, Hocaköy Muhtarı’nın mahalle içinden geçen deredeki ağaçların kesilmesi için aslı olmayan bir iddiada bulundu. Ağaçların olması nedeni ile derenin taştığı iddiasında bulunan muhtar, mahalle sakinlerinden habersiz bir şekilde önce İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü’ne ağaçların kesilmesi için müracaatta bulundu.

Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerinin, bölgeden sorumlu olarak Devlet Su İşleri’ni göstermesinin ardından, Hocaköy Muhtarı toplamda 3 dilekçe vererek deredeki büyük ağaçlarında komple kesilmesini istedi.

KESİM BAŞLADI
Verilen dilekçelerle birlikte ihale gerçekleştirildi ve kesilen ağaçların ihaleyi alan firmaya sarılması kararlaştırıldı.

Kararların çıkmasının ardından Hocaköy deresinin içinde ağaçların kesimine başladı. Bu sırada kesimi gören mahalle kadınları bölgeye akın ederken, birçok mahalle sakini de konuyu duyunca soluğu kesim yapan ekibin yanında aldı.

Bölgeye gelerek açıklamalarda bulunan vatandaşlardan biri, derenin taştığı iddiasının tamamen yalan olduğunu ifade etti.

3 Yaşından beridir mahallede ikamet ettiğini ve derenin taştığını hiç görmediğini belirten kadın;

“3 yaşından beridir burada oturuyorum. Şimdiye kadar derenin taştığını hiç görmedim. Kesinlikle derenin taştığı yalan” dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir diğer vatandan Erman Bostancı, “Hocaköy’ün bu alanı gerçekten güzel bir alan. Yeşili ile deresiyle, her şeyiyle güzel. Lakin şöyle bir şey söz konusu; bizimde tam detayı ile vakıf olamadığımız durumdan dolayı, dere kenarında bulunan ağaçların, ıslah edilme adı altına, şu anda katliam derecesine getirilmiş vaziyette” dedi.

Bostancı, kendilerinin ülke vatandaşı olduğunu ve devlet yetkililerinin de kendilerine bu konuda yardımcı olmalarını beklediğini ifade etti.

Öte yandan mahalle sakinlerinin Hocaköy Muhtarı’nın verdiği dilekçeler nedeni ile kesimin yapıldığını öğrenince büyük bir şaşkınlık yaşadı. Hocaköy Muhtarı’nın yanlış bilgi verdiğini belirten mahalle sakinleri, ilgili kurumlardan yardım beklediklerini belirtti.

Editör: Süper Kanal TV