Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine gelen Mert D. (18), Genel Diş Polikliniğinde diş hekimi Dr. Hamdi Gören tarafından muayene edildi. Azı dişinin ağrıdığını ve çektirmek istediğini söyleyen Mert D.'ye Dr. Gören anestezi yaptı. İki kere yapılan iğneye rağmen Mert D.'nin dişi uyuşmayınca diş hekimi tedaviyi ileri bir tarihe ertelemek istedi. Mert D.'ye durumla ilgili bilgi veren diş hekimi Gören, Mert D. tarafından bıçaklı saldırıya uğradı.
Göğsünden bıçaklanan Gören hastanede tedavi altına alınırken, Mert D. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Bu saldırın ardından inegöl diş hastanesinde görevli doktorlar, çalışanlar ve hasta yakınları hastane önünde bir basın açıklaması yaptılar.


Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın'da hazır bulunduğu basın açıklamasında konuşan Diş Doktoru Hasan Güleryüz şunları söyledi. 18.09.2019 tarihinde Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde görevli Dis Hekimi Hamdi Goren'in maruz kaldığı bıçaklı saldırı meslektasları olarak hepimizi derinden üzmüştür. Neredeyse her gun sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet haberlerini duyuyor ve okuyoruz. Türkiye’de her gun onlarca hekim ve sağlık çalışanı şiddete uğruyor. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet azalmak yerine giderek artıyor ve yaygınlaşıyor. Insan saglıgı icin özverili bir şekilde çalışan, isini belirli kanun ve kaidelere uyarak yapan, temel onceliklerinin hastalarının sağlıklarına kavuşmak olan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddetin hiçbir gerekçesi olamaz ve hiçbir şekilde mazur görülemez. Sağlıkta şiddet kanıksanacak, sakince karşılanacak ve olağan görülecek bir durum değildir. Karşılıklı saygı çerçevesinde ilerlemesi gereken hasta - hekim arasındaki ilişkinin şiddet olayları ile zedelenmesi hepimizi üzmektedir. Sağlık alanındaki her turlu şiddeti kınıyor ve tekrarlanmamasını umuyoruz. Meslektaşımızın en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını ve sucu isleyen kisinin de hak ettiği cezayı almasını diliyoruz.

Editör: Süper Kanal TV