CHP inegöl ilçe başkanı Necmi Demir yaptığı yazılı açıklamada "NATO tatbikatındaki rezalet olan bu olay, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı açısından kabul edilebilir bir durum değildir.

Bu konuda Türkiye cumhuriyeti devleti en sert şekilde bunu yapanlara cevabını vermelidir.

CHP'nin bu konudaki duruşu, bu ayıbın rezaletin derhal giderilmesi, özür dilenmesi ve bu suçu işleyenlerin dünya kamuoyu önünde ve kendi ülkelerinde cezalandırılmaları yönündedir. Ne ülkemizin kurucu Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal ATATÜRK’e ne de Türkiye Cumhuriyeti'nin şu anki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’a karşı bu hakaretin kabul edilebilir bir yanı yoktur.

Müttefiklik ruhuna uymayan, sorumsuz ve provokatif davranışları CHP Olarak en sert şekilde kınıyoruz.

Bunu yapanların mantık olarak terör örgütleri IŞİD, El Kaide, El Nusra’dan hiçbir farkı yoktur. Bizim ülkemizin değerlerine dönük her çirkin yaklaşıma tepki veririz.

Umuyoruz ki bu işi kim ve kimlerin yaptırdığı da ortaya çıkar ve gerekli cezalar da verilir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve Bayrağımıza dönük zaman zaman bu tür alçak saldırıları, yapan kişilerin kendilerini Türkiye Cumhuriyet’i vatandaşlarının gözünde küçük duruma düşürür. Sayın Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafının hedef alınması da asla kabul edemeyeceğimiz çirkin bir davranıştır.

Şiddetle kınıyoruz.
Editör: Süper Kanal TV