İnegöl’ün çevresiyle daha yaşanabilir ve örnek bir şehir olgusu hedefiyle, bu alanda öne çıkan uygulamaları yerinde görmek adına Konya’ya gezi düzenlendi. Verimli ve bir o kadarda önemli bilgilerin paylaşıldığı geziye Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeleri Serap Aytemur, Sedat Öpçiner, Mürsel Avaşar ve Regaip Korkmaz, Belediye Meclis üyesi Irmak Akçay, Temizlik İşleri Müdürü Yalçın Bayraktar, Veteriner İşleri Müdürü Mesut Karıman ve Zabıta Amiri Fehmi Doğan katıldı.

ÇEVRE DOSTU BİR BELEDİYEYİZ
Konya’ya gerçekleştirilen inceleme ve teknik gezi hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Çevre Dostu Belediye olarak İnegöl’ün daha temiz ve daha yaşanabilir bir kent olması için hayata geçirdiğimiz proje ve çalışmalar ile bu alanda örnek alınan bir belediye olma yolunda ilerliyoruz. Belediye olarak çevresiyle temiz bir İnegöl ve bu şehirde yaşamaktan mutlu olan yüzlerin olduğu bir kent hayaliyle gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Şehrimizin daha temiz olması adına her gün şehrimizi baştan aşağıya temizliyoruz. Elimizden gelen ne varsa bu alanda tüm dinamiklerimizle daha temiz bir İnegöl için çalışıyoruz. Tabi temizlik işleri noktasında örnek uygulamaları yerinde görmek adına dönem dönem geziler düzenliyoruz. Son olarak bu konu ile alakalı Konya’ya inceleme ve teknik bir gezi düzenledik” şeklinde konuştu.

KONYA’YA ÇIKARMA YAPTILAR
Konya’ya gerçekleştirilen gezi hakkında da bilgi veren Taban, “Çevre ve temizlik işlerinde örnek uygulamaları yerinde görmek adına Konya ilimize bir inceleme ve teknik gezi düzenledik. Gezimize Çevre ve Sağlık Komisyonu üyesi arkadaşlarımız Serap Aytemur, Sedat Öpçiner, Mürsel Avaşar ve Regaip Korkmaz, Belediye Meclis üyesi Irmak Akçay, Temizlik İşleri Müdürü Yalçın Bayraktar, Veteriner İşleri Müdürü Mesut Karıman ve Zabıta Amiri Fehmi Doğan katıldı. Ziyaretimiz boyunca Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bizleri bir an olsun yalnız bırakmadı. Konya’nın vatandaşlar tarafından yoğun bir biçimde kullanılan caddelerini, çarşı merkezini, Mevlana Türbesi ve çevresini, alışverişin yoğun bir şekilde olduğu yerlerde yapılan temizlik ve çöp toplama işlemlerini bizatihi yerinde görerek bu alandaki yeni uygulamaları sahada görme fırsatı bulduk. Ayrıca Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Özer ile Çevre Koruma Şube Müdürü Recep Aydoğan’ı da ziyaret ederek çevre ve temizlik işleri konularında kendileriyle istişare etme fırsatı da bulduk.”

ASIL OLAN KİRLETMEMEKTİR
Çok verimli bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Taban, “Farkındalık ortaya koyan uygulamaları görmek adına güzel bir gezi oldu. İnegöl’ümüzü bu alanda daha nasıl ileriye götürebiliriz noktasında bizlere yeni ufuklar belirlemesi açısından bu gezinin şehrimize artı bir değer katacağına eminiz. Şunu da söylemek isterim ki İnegöl olarak temizlik işleri noktasında iyi bir konumda olduğumuzu gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz. Bunu yaptığımız inceleme ve teknik gezilerde kıyaslama yaparak görebiliyoruz. Tabi yaptığımız tüm çalışmalara rağmen bir hususun altını önemle çizmek isterim ki belediye olarak ne kadar temizlik faaliyeti yaparsak yapalım asıl olan kirletmemektir. Bu konuda özellikle vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını bekliyoruz.”
Taban son olarak, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza temiz bir çevre ve yaşanabilir bir şehir bırakmak için örnek uygulamaları yakından görmek adına bu tür gezilere devam edeceğimizi belirtir, hep birlikte daha temiz bir İnegöl için el ele diyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Editör: Süper Kanal TV