42. İnegöl Uluslararası Mobilya ve Dekorasyon Fuarına katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay fuara katılan firmaları tek tek ziyaret etti. Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Oktay şunları söyledi. Muhteşem bir fuarı ziyaret ediyoruz İnegöl’de MODEF 2019  diye adlandırdığımız hamdolsun İnegöl bizim yüz akımız Mobilya dediğimizde Türkiye’nin artan ihracatına baktığımızda üretim boyutunda artan kapasitesine baktığımızda mobilya ve Bursa İnegöl bu anlamda bizim yüz akımız. 110 ülkeden 184’e aşkın firmamız burada. Yine 64 uluslararası alanda organizasyon firmaları bugün buradalar. Bu bir kaç gün devam edecek  bir fuarmız. Bir ilçemizdeyiz bu ilçemizin bütün illerimize buradan mesajımız olsun bu ilçemizin ihracatı 1 milyar $’ı geçmiş durumda issizlik oranımız negatif durumda bize verilen rakamlar. Az önce arkadaşlarımızla değerlendirdik burada eksi işsizlik oranında bir ilçemiz. Demek ki istediğiniz zaman oluyor. Şimdi birazdan başka bir toplantıya geçeceğiz cumhurbaşkanımızın tabii ki başka beklentileri var yani 1 milyar $ yetmez toplam ihracat olarak.

Bunun içerisinde mobilyanın payı yaklaşık 450 milyon dolar, 420 milyon. Ama şimdi ilk hedefimiz bunu nasıl 1 milyon dolara nasıl  çıkarırız. Cumhurbaşkanımızın talimatı bu yönde. Dolayısıyla ihracatı da 2 milyon $’a nasıl çıkarırız İnegöl’de bizim bütün gayretimiz bununla alakalı bugün geldik tüm arkadaşlarımızla birlikte firmalarımızı ziyaret ettik, görüştük birazdan dediğim gibi sektör temsilcileriyle daha detaylı görüşeceğiz. Biraz önceki hedefler doğrultusunda nasıl bir yol haritası belirleyebiliriz burada ihracatın 2 milyon $’a vede mobilyada 1 milyon hedefine nasıl ulaşabiliriz alakalı o çalışmayı hep birlikte gözden geçireceğiz. Ve biz merkez olarak merkezi hükümet olarak cumhurbaşkanlığı olarak sonuna kadar İnegöl’ün de bursanında  arkasındayız.

İhracat yapan üreten İstihdam oluşturan her bir firmamızın her bir ilimizin ve  ilçemizin sonuna kadar arkasındayız bu bunun göstergesidir. Biliyorsunuz Türkiye büyük bir ülke liderliği oynayan bir ülke artık senaryoları kendisine senaryo yazılan değil senaryo yazan bir ülke dolayısıyla mobilya sektöründe de biz bu senaryoyu yazmak istiyoruz bu senaryonun içerisinde olmak istiyoruz ideal olmak istiyoruz hamdolsun gördüklerimden son derece memnun oldum.

Ben tekrar İnegöl sektördeki arkadaşlara organizasyonu yapan arkadaşlara yürekten teşekkür ediyorum bu vesileyle de sayın cumhurbaşkanımızın İnegöllülere ve bursalılara selamlarımı iletiyorum harika ama yetmez istiyorum Buda bizim sloganımız olsun inşallah daha iyi yerlere gideceğiz burada

Editör: Süper Kanal TV