Bursa´ya çeşitli açılışlar yapmak için gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ilk adresi İnegöl oldu. İnegöl´ün kampus alanına özel helikopterle inen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu´nu hizmete açtı. Erdoğan kampüse "eğitim-öğretim külliyesi" adını verdi.

/resimler/2016-10/22/2001041576211.jpg

Kampusun açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Bursa Valisi İzzettin Küçük,  AK Parti Bursa Milletvekilleri, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve kurum müdürleri ile 20 bine yakın İnegöllü katıldı.

/resimler/2016-10/22/2002395670916.jpg

HÜSEYİN ŞAHİN´E BÜYÜK TEŞEKKÜR

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından törenin açılış konuşmasını yapan hayırsever Mehmet Yıldız, “İlk defa hayatımda hata yaptım. Çok iyi bilmeme rağmen hayrımı duyurdum. Duyurmamam lazımdı. Ama neden duyurdum? Mehmet Yıldız olarak bunu yapabiliyorsam bu ülkede benden katmerli olanlar Türkiye´yi sevenler benden evvel niye hayır yapmadılar. Veya niye yapmıyorlar. Bu ülkeyi seviyoruz. Büyük bir gün. Yıllar önce okuduğum Hasan Ali Yücel´in köy enstitüleri düşüncesi bana işledi. Ülkemizin sanayii bu günkünden daha üst seviyede olması lazımdı. Uzun yıllar önce birkaç kez okul yapmak istedim ama Allah o dönemde nasip etmedi. Rize Valimiz Erdoğan Bektaş´ın İnegöl kaymakamlığı döneminde beni ziyaret etmişti. O gün bana bu kampusun olduğu yeri buldu. Bu kampusu yaptık. Eşim ve çocuklarım bu yatırımın yapılması için bana destek oldular. Bu projede emeği olanlara teşekkür ediyorum. Ama daha sonra proje bitmesin diye gayret sarf eden bazı milli eğitim bakanları, vali, milletvekilleri, siyasiler ellerinden geleni utanmadan yapıp beni felç hale getirmişlerdi. Şimdi onların bir çoğu da burada. Bir gün yanıma Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin gelip yardımcı olacağını söyledi. O dedi ki; ben kellemi koltuğumun altına aldım, ben bu işi bitireceğim dedi. Ve milletvekilimiz ne yaptı yaptı bu işi bitittirdi. Allah razı olsun. Milletvekilim beni sağlığıma kavuşturdun. Allah reisi cumhuruma güç kuvvet versin. İşi zor ama biz dua edersek kolaylaşır. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 /resimler/2016-10/22/2013587379840.jpg

MEHMET YILDIZ´A TEŞEKKÜR

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise, “Açılışını yapacağımız 26 binadan oluşan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu İnegöl´e hayırlı olsun. Hayır sahiplerine teşekkür ediyorum. 2016-2017 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Mehmet Yıldız söyledi, dedi ki; bir hayır yaptım ama zor oldu. E hayır yapmak zordur. Bilin ki ne kadar zorsa ecri de o kadar büyüktür. Marifet iltifata tabidir. Mehmet beye teşekkür ediyoruz. Bir sözümüz daha var; iyilik yap denize at, balık bilmezse halik bilir. Dolayısıyla Allah´ın bildiğini, mutlaka kullarına da bildirir. Mehmet bey Allah senin gibilerinin eksikliğini göstermesin. İnegöl´deki meslek okullarının oranı yüzde 61. Türkiye ortalaması ise yüzde 44. İşte anladım ki Bursa´nın geleceği aydınlık. Bundan hiçbir şüphem yok. Bu kahraman milletin bir kahraman lideri var. inşallah birlik ve beraberlik içerisinde 21. Yüzyıla Türkiye´yi hep beraber taşıyacağız. Kampusun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

/resimler/2016-10/22/2019193923393.jpg

"EĞİTİM-ÖĞRETİM KÜLLİYESİ"

İnegöl halkının coşku ile karşılamasıyla kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son 14 yılda Bursa´yı güzelleştirmek, geliştirmek, ülkenin göz bebeği bir şehri haline getirmek için çok çalışıldığını söyledi. Bölgenin lokomotifi olan bu şehre değer katacak, Bursa´yı geleceğe hazırlayacak projelerin hizmete alındığını anlatan Erdoğan, bugün Bursa´nın tüm ilçeleriyle 14 yıl öncesine göre çok farklı bir konumda olduğunu belirtti. İnegöl´ün özellikle mobilya sektöründe önemli yeri olduğuna işaret eden Erdoğan, ilçenin geçen yıl ülkenin ihracatına katkısının 800 milyon dolar olduğunu bildirdi. Atılım hamlelerinin ilerleyen yıllarda da devam edeceğini, bu nedenle şimdiden bazı adımların atılması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, "Bir yerde üretim varsa, orada yetişmiş insan gücüne ihtiyaç da var demektir. Yetişmiş insan gücü için de mesleki eğitim kurumları gerekiyor." İfadelerini kullandı. Erdoğan, özellikle yaklaşık 61 milyon liralık bütçeyle inşa edilen "Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü"ne "eğitim-öğretim külliyesi" adını verdi.

/resimler/2016-10/22/2022218817920.jpg

HAYIRSEVERE TEŞEKKÜR

Türkiye´de öğretimin bulunduğuna ama eğitimde sıkıntıların yaşandığına dikkati çeken Erdoğan, "Onun için bu külliye hem öğretim verecek hem eğitim verecek. Burada 5 bin öğrenci olacaktı şimdi 3 bin öğrenci var, ama bunu engelleyenlere yuh olsun. Bu yeni dönemde bunu süratle telafi edeceğiz. Onlar da bu işin hesabını veriyor. 305 bin metrekare alanda kurulan, 26 binadan oluşan bu külliye gerçekten muhteşem bir eser. Bünyesinde 4 ayrı mesleki ve teknik Anadolu lisesiyle bir spor lisesiyle 3 adet 452 kişilik pansiyonuyla mesleki liseleri içinde modern atölyeleriyle yemekhaneleriyle konferans salonuyla spor tesisleriyle İnegöl, örnek bir tesise kavuştu. Bu tesis, Türkiye´de bir örnek. İnegöl´ümüzün öncelikle ihtiyaç duyduğu tüm sektörlere bu eğitim-öğretim külliyesi, kalifiye personel yetiştirecek. 6 bin öğrencinin aslında eğitim öğretim alabileceği bir yapı da var. Kampusun önemli bir özelliğinin ise 61 milyon liralık maliyetle olmasıdır. Neredeyse tamamına yakın bölümü Hayırsever Mehmet Yıldız tarafından yapıldı” şeklinde konuştu.

/resimler/2016-10/22/2027378318869.jpg

YPG VE PYD GİBİ TERÖR ÖRGÜTLERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak´ın göz göre göre mezhep temelli iç savaşa gitmesine kayıtsız kalmayacaklarını belirterek, "Urfa, Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Antep, Hatay´a bakıp da iştahı kabaranların heveslerini kursakta bırakacak irade ve güce hamdolsun fazlasıyla sahibiz. İdli, Halep, Münbiç, Haseki, Musul, Kerkük´ü ve oradaki kardeşlerimizin güvenliğini de kendi güvenliğimizden farklı görmüyoruz" dedi. Erdoğan, Amerika ve koalisyon güçleriyle birlikte Rakka´da operasyon yapabileceklerini kaydederken, YPG ve PYD gibi terör örgütlerine izin vermeyeceklerini, terörden arındırılmış bölgeyi hazırlayacaklarını söyledi.

/resimler/2016-10/22/2029205847727.jpg

BİZİM ŞEHİDİMİZ BÜYÜKTÜR

Bunca ihanete rağmen cesaret ve kararlılıklarını kaybetmediklerini ifade eden Erdoğan, “İçerden ve dışarıdan bizi hedef alan ekonomik tuzaklara rağmen hedeflerimizden sapmadık geriye düşmedik. Böyle bir başarı örneği ortaya koymak, dünyada pek az milletin harcıdır. Bizim yaşadığımız hadiselerin onda birini yaşamayan ülkelerin ne hallere düştüklerini görüyoruz. Birkaç bin, birkaç yüz mülteci kapılarına dayandı diye, Avrupalı ülkelerin, öncülüğünü yaptık dedikleri değerleri ayaklar altına aldığını gördük. 3 milyon mülteci var, feryat etmedik. Üzerlerine misket bombaları atılan insanlara kapımız açıktı. Biz yaratılanı Yaradan´dan ötürü sevdik. Onun için bu insanları o bombalara teslim edemezdik. Batının böyle bir derdi yok. Vatanımızı üzerinde kimse operasyon düşünmesin” diyen Erdoğan, “780 bin kilometre kare ile tek vatan. İşte şu anda güneydoğuda, doğuda hala çılgınlık içinde olan teröristler var. Bölücü terör örgütü! Nereye kaçarsanız kaçın. İnlerinize kadar sizi kovalayacağız. Kovalıyoruz. Artık terör eylemi olduktan sonra değil, olmadan o bataklığı kurutmak suretiyle, bu vatanı inşallah refaha, huzura kavuşturacağız. Onun için de durmak yok. Şehitlerimiz var. Şehit veriyoruz. Eyvallah, ama ben şuna inanıyorum. Bizim şehidimiz büyüktür” dedi.

/resimler/2016-10/22/2035253386599.jpg

AL BİRİNİ VUR ÖBÜRÜNE

Suriye´de 6 yılda 600 bin insanın devlet terörünün kurbanı olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Buna ses çıkarmayanlar, ‘Dabık´ta şu kadar PYD´li, PKK´lı ölmüş´ diyor. 600 bin insanın ölümüne sesiniz çıkmıyor. Dabık´taki PKK´lı teröristleri savunuyorsun. Deaş´lı teröristler de var bunların içinde. PYD´lisi de, PKK´lısı, YPG´lisi de var. Hepsi birbirinin aynı. Al birini vur öbürüne” dedi.

12 MİLYON İNSAN EVİNİ TERK ETTİ

Suriye´de 12 milyondan fazla insanın evini, köyünü, şehrini terk ettiğine dikkat çeken Erdoğan, “Geçmişte Halep, Kerkük, Musul bizimdi. Ben Misak-ı Millî dedim diye rahatsız oluyorlar. Ben tarih dersi veriyorum. Bu işin tarihinde bu var. Gazi Mustafa Kemal´in Misak-ı Millî´yi istikamet olarak gösterişi yok mu? Niye birilerinin sesi çıkmıyor, niye rahatsız oluyorlar? Biz milliyiz, biz yerliyiz. Biz vatanseveriz. Biz milliyetperveriz. Farkımız bu. Onun için 2003´ten bu yana izlenen yanlış politikalar, etnik ve mezhep taassubu sebebiyle bölge ölüm tarlasına dönüştü. Batılı ülkeler Irak ve Suriye için ne yaptılar? Koca bir hiç. Kendileri bir şey yapmadıkları gibi, bizim gibi samimiyetle el uzatmamızı engellediler. Biz Irak krizinin başından beri, ülkenin anahtarının, tek mezhebi yapıya verilmemesi gerektiğini ifade ettik. Suriye´de de terörün terörle temizlenmeyeceğini söyledik. Başta müttefiklerimiz olmak üzere, bölgede etkinliği olan ülkelere bunları dinletemedik. Biz 3 milyon kişiye kapılarımızı açarken ortada görünmeyenler, konu enerji ve petrol olunca hemen baş köşeyi kaptılar. Bu dramlar karşısında 3 maymunu oynayanlar, fırsatlar konusunda aslan kesildi. Türkiye´yi bölgedeki gelişmelerin dışında bırakmak, çıkacak faturayı da üzerine yıkmak için her türlü yolu deniyorlar” şeklinde konuştu.

“RAKKA´DA GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”

“Artık bu ahlaksız, riyakar oyuna müsaade etmeyeceğiz” diyen Erdoğan, “Ülkemizin güvenliğini ilgilendiren konuları tribünden seyretmeyeceğiz. Sahada ve masada olmak için uluslararası hukuk çerçevesinde ne gerekirse onu yapacağız. Güney sınırımız boyunca bir terör koridoru oluşmasına asla izin vermeyeceğiz. 911 kilometre Suriye sınırı, 350 kilometre Irak sınırımız var. Seyir mi edeceğiz? Cerablus operasyonu bu konudaki kararlılığımızın işaretidir. Errai operasyonu kararlılığımızın ifadesidir. Dabık aynı şekilde. Dabık ile ilgili, Mercidabık´ı okuyun. Şimdi El-Bab, oraya inmeyin diyorlar. Çünkü burada terörden arındırılmış bölgeyi hazırlamamız lazım. Münbiç aynı şekilde. Koalisyon güçleri aynı hareket etmeye hazırsa, Rakka´da da gereğini yapacağız. PYD veya YPG ile beraber değil ha; Amerika koalisyon güçleri, terör örgütlerini yanımıza almayacağız. Bunları da kendileriyle konuşuyoruz. Dün Amerikan dışişleri bakanı buradaydı. Kendileriyle ben de, başbakan, milli savunma bakanımız da görüştük. Irak´ın göz göre göre mezhep temelli iç savaşa gitmesine kayıtsız kalmayacağız. Bizim kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok. Kendi toprağımızın güvenliğiyle alakalı olduğu için sahada etkin olmaya çalışıyoruz. Bin yıllık kardeşimizin, geleceğimizin karartılmasına izin vermeyeceğiz. Urfa, Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Antep, Hatay´a, bütün buralara bakıp da iştahı kabaranların heveslerini kursaklarında bırakacak irade ve güce hamdolsun fazlasıyla sahibiz. İdlib, Halep, Münbiç´i, Haseki´yi, Musul´u, Kerkük´ü de, oradaki kardaşlerimizin güvenliğini de kendimizden farklı görmüyoruz. Biz hem kendi vatandaşlarımız, hem de bölgedeki kardeşlerimiz için sadece barış, huzur ve istikrar istiyoruz” ifadelerini kullandı.

FETÖ´YE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Bursa´da bazı iş adamlarının FETÖ tarafından nasıl köşeye sıkıştırıldığını bildiğini anlatan Erdoğan, "Bu örgüt giderek sapkınlaşan anlayışıyla inancımıza karşı da en büyük tehdittir. Adam kendini mehdi ilan etmiş, hale bakın. Fakat tweetlerde bunların vagonları, bunların uydusu durumunda olanlar ´O bize şah damarından daha yakındır´ diyor, bu ifade küfürdür, şirktir. Bize şah damarından daha yakın olan sadece ve sadece Rabbimizdir" diye konuştu. FETÖ gibi hastalıklı yapıların topluma sirayet etmemesi için gereken önlemlerin alındığını ve alınmaya devam edileceğini kaydeden Erdoğan, "Bütün okullar, yurtlar vesaire hepsi devlete ve devletin uygun gördüğü vakıflara teslim ediliyor. Bu milletin değerlerini korumak, gençlerine sahip çıkmak, hayır geleneğini devam ettirmek için çalışan tüm vakıfların, derneklerin ve gönüllü kuruluşların başımızın üzerinde yeri vardır. Gücünü tarihimizden ve geleneğimizden alan bu yapılar milli birliğimizin harcıdır. Eski Türkiye özlemiyle yanan bazı kesimlerle FETÖ´cülerin yaptığı gibi bu kurumlarımızın asla sapık anlayışlarla aynı sepete konulmasına fırsat vermeyeceğiz. Gerçekten ülkenin ve milletin hizmetinde olan müesseselerimiz, hizmet insanlarımız müsterih olsunlar. Dün olduğu gibi bugün de yarın da hepsinin en büyük destekçisi şahsım ve arkadaşlarım olmaya devam edeceğiz." Dedi.

Büyük ve güçlü Türkiye´yi inşa ettiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tek parti döneminin bakış açısıyla bunu yapamayız. Eski hal muhal, ya yeni hal ya izmihlal. Son dönemde yapılan sistem tartışmalarını bu anlamda çok olumlu buluyorum." diye konuştu.

80 MİLYON ELELE

Erdoğan, Türk siyasetinin bu konuları konuşabilecek, tartışabilecek yetkinliğe ulaştığını bildirerek, "İnşallah 80 milyon el ele vererek, hiç kimsenin dışlanmadığı, hiç kimsenin ötekileştirilmediği, geleceğin Türkiye´sini beraber kurmaya var mıyız?" dedi.

Konuşmanın ardından Erdoğan, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte dev kampusun kurdele keserek açılışını yaptı.

Açılışın ardından Erdoğan, özel helikopterle Bursa´ya gitmek üzere yola çıktı.

 

Editör: Süper Kanal TV