Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Ankara Daire Başkanlığı kaçakçılık ve organize suçlarını balta gibi kesmek için önemli çalışmalara başladı. Türkiye’nin doğu illerinden ülkenin çeşitli illerine sevkiyatı yapılan uyuşturucu madde ve kaçakçılık ürünlerini ele geçirmek için titizlikle çalışan KOM ekipleri eğitime tabi tutuluyor.
Bursa KOM ve kaçakçılık ile organize suçların güzergâh geçişi sağlanan ilçelerde görev yapan KOM ekiplerinin eğitimleri başladı.

KOM Ankara Daire Başkanlığı Eğitmenleri nezaretinde Bursa Emniyet Müdürlüğünde teorik eğitimler alan KOM ekipleri, uygulamalı eğitimlere başladılar. İnegöl’de yapılan gerçeğini aratmayan uygulamalı gören sürücüler, operasyon yapılıyor zannettiler.

EĞİTİMLER İNEGÖL’DE VERİLİYOR

Şüpheli araçlar ile alakalı nelerin yapılacağı konusunda teorik eğitimler alan Bursa ve İnegöl’ün yanı sıra diğer ilçelerdeki Emniyet Müdürlüklerinin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliklerinde görevli olan emniyet ekipleri İnegöl’de uygulamalı eğitimlere başladılar.

Bursa-Ankara Karayolu üzeri Ölçüm İstasyonları mevkiinde KOM Ankara Daire Başkanlığı Eğitmenleri nezaretinde uygulamalara başlayan ekipler, teorik bilgilerini pratik yaparak pekiştirdiler. 

Bölge Trafik İstasyonu Amirliği ekiplerinin uygulama yaparak durdurduğu TIR’lar üzerinde yapılan uygulamalı eğitimde, KOM ekiplerine kaçakçılık ürünlerinin araçların hangi gizli bölmelerinde saklandığını öğrendiler. 

Eğitmenler nezaretinde yapılan gerçeğini aratmayan uygulamalar da ekipler, durdurulan TIR’ın gizli noktalarını didik didik arayarak deneyim kazandılar.
Editör: Süper Kanal TV